Tatăl copilului meu trebuie sa plateasca pensie de întreținere copil de 250lei lunar pana la majoratul acestuia.Locuinta minorului a fost stabilita la mine..autoritatea părintească va fi exercitată de ambii părinți iar tatăl il poate lua cand vrea in vacante..in wekend. Tatăl a hotarat ca daca copilul sta in vacanta de vara la mama lui sa nu imi mai plateasca pensie pe luna respectiva.Ce ar trebuii sa fac..e corect cum procedează?
Ce cheltuieli aveti in interesul minorului in acea luna? Dar bunica, ce cheltuieli are? I le decontati, partial? Tatal nu, dar dv. ii trimiteti intretinere copilului la bunica?
In opinia mea, chiar daca instanta spune ca este obligat parintele la plata sumei x, lunar, fara sa excepteze de la plata luna in care copilul nu sta la el, chiar daca dv. il puteti executa in caz de neplata, un dosar in instanta ar putea avea succes fie pe contestatie, fie pe fond, in functie de situatia de fapt concreta.
Mai exact, chiar daca el e obligat de instanta, legiuitorul a facut o tampenie legislativa punand in bratele unui parinte posibilitatea de a-si cere inapoi pensia platita daca aceasta nu era datorata. Or daca el il intretinea in natura si are dovezi ca a platit iaurturi si haine, excursii etc., atunci plata in bani nu mai era datorata.
Daca functioneaza pe calea contestatiei, e discutabil, dar pe fond are sanse.