Blocul în care dețin un apartament și un garaj proprietate personală se reabilitează termic de către primărie,
Am fost recent somat de către președinta asociației de proprietari să predau cheile de la garaj unei echipe de muncitori, pe perioadă de câteva zile, pe motiv că „s-a hotărât să se taie și înlocuiască o țeavă de căldură a blocului”, care trece prin garaj - țeava respectivă nu are nici o problemă, e în perfectă stare, manșonată și izolată perfect încă de pe vremea ... Răposatului..
S-a refuzat să mi se arate vreun act justificativ al unei asemenea lucrări, sau să mi se dea vreo informație despre ea.
În schimb, am fost amenințat că dacă nu permit accesul în garaj voi fi pus să plătesc toată factura de căldură a blocului (?!!)
În garaj se află 2 autoturisme, mobilier greu din lemn masiv, covoare, lustre, cărți, anvelope de rezervă iarnă/vară etc etc. Toate acestea ar trebui mutate/evacuate în stradă pe perioada lucrărilor.
Muncitorii m-au avertizat că se poate ca unele obiecte să se deterioreze deoarece se lucrează cu flamă și abur/apă caldă, existând risc de incendiu, inundație etc.
Mutarea/repoziționarea ar trebui să fie plătite din banii mei, asociația spunând că e obligația mea să le pun la dispoziție garajul - gol ?!
Întrebarea mea este - în condițiile date, am dreptul să refuz accesul în garajul proprietatea mea, având în vedere riscurile majore de distrugere/furt/inundație precum și cheltuielile pe care le implică mutarea autoturismelor, mobilei etc etc?
Ce risc dacă refuz accesul în garaj?
E adevărat că pot fi obligat la plăți abuzive de către președintă?
Ce mă sfătuiți ? Ce am de făcut ca să evit toate aceste complicații și cheltuieli inutile precum și prejudicii aduse bunurilor mele?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns:
ContSters437822 , utilizator
20:56, 20 Septembrie 2017