Buna ziua. Am și eu o întrebare dacă mă puteți ajuta. Locuiesc într-un bloc de locuințe neprevăzut cu spatii comerciale, însă în urma acordului locatarilor, la parterul blocului s-au amenajat doua apartamente care in prezent activează ca și spații comerciale. De câțiva ani încoace dorim sa reabilităm termic blocul prin accesarea fondurilor europene, dar e a patra oară când ne lovim de aceeași problema: spatiile comerciale nu sunt de acord cu reabilitarea deoarece ele plătesc 100% din valoarea lucrărilor și li se pare prea mare suma ce ar urma să o achite. Cum am putea constrânge firmele să fie de acord cu reabilitarea, având în vedere că blocul are 40% din tencuiala desprinsă și 42 de apartamente sunt in impas din cauza celor 2 persoane juridice. Vă rog să mă ajutați cu o soluție daca se poate. Vă mulțumesc.
Daca nu puteti solutiona amiabil,sa determinati persoanele juridice sa participe financiar la executarea modernizarii energetice a imobilului de locuit in comun,va ramane sa analizati oportunitatea actiunii in instanta,