avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil nelegitim
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil nelegitim

Buna ziua,am o intrebare.sunt insarcinata ,iar tatal copilului este italian.vreau sa va intreb daca nasc in romania si tatal copilului nu va fi trecut in acte are vreun drept asupra copilului?in ce conditii nu ar avea nici un drept asupra lui?nu suntem casatoriti iar problemele dintre noi sunt foarte mari.multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 10:19, 23 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca numele tatalui nu este trecut in certificatul de nastere el nu are nici drepturi si nici obligatii.
Problema este ca tatal poate sa solicite sa se constatae ca este tata, numele lui sa fie trecut in certificat si atunci ...
Mai mult, nu uitati ca o sa vina o vreme cand va va intreba cine-i este tata chiar copilul.
Nu bagati copilul in disputele dintre dumneavoastra si tatal lui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteţi să nu declaraţi numele tatălui la înregistrarea naşterii copilului, până când e liniuţă în dreptul numelui tatălui în certificatul de naştere, tatăl nu are nici un drept asupra copilului sau asupra dvs.
Copilul poate să ştie cine îi este tată chiar fără a fi numele acestuia scris în certificatul de naştere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului crissniko crissniko Salut , urmeza sa am un copil dintr-o relatie cu un cetatean italian.Numai suntem impreuna ,nici casatoriti legal nu am fost .eu am preferat sa vin sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului dupa casatorie Onixonn Onixonn Buna ziua ! Am o fetita de un an si jumatate care nu este recunoscuta de tata.la rubrica tata in certificat fiind liniuta ea purand numele meu.In momentul de ... (vezi toată discuția)
Drepturi tata biologic alinabr81 alinabr81 Buna seara am si eu o problema.Am un baietel in varsta de doi anisori care tatal sau nu la recunoscut din motive ca nu el ar fii tatal.Acum insa ar vrea sa-l ... (vezi toată discuția)