M-am trezit cu executare silită pentru un rest de plată la bancă de 2000 lei , din 2005. Credeți că ar fi o soluție să doneze casa fiicei mele? Acum sunt in proces dar nu știu cum se termină. M-ar ajuta? Mulțumesc
Nu va ajuta prea mult."Daca dovedeste un prejudiciu ,creditorul poate cere sa fie declarate inopozabile fata de el actele juridice incheiate de debitor in frauda drepturilor sale,cum sunt cele prin care debitorul isi creeaza sau isi mareste o stare de insolvabilitate.[Art.1562(1)NCC] adica,creditorul poate pe calea actiunii revocatorii sa declare inopozabila donatia fata de el.
Mai mult v-ar ajuta o contestație la executarea silită prin care să invocați prescripția, dacă aceasta nu a fost cumva întrerupă în ultimii 3 ani.
Pe de altă parte, dacă aveți salariu sau pensie din care sa plătiți eșalonat datoria, pentru sume sub 10.000 lei nu se instituie urmărirea imobiliară, decât excepțional în cazul ca nu aveți venituri de nici un fel.
Donatie
THEODORA30
Buna seara,sotul meu era proprietar pe o garsoniera de 1 an de zile si odata cu recensamantul cei de la o firma de recuperari l-au gasit cu un bun imobil au ... (vezi toată discuția)
Act de donatie
marina14
Buna ziua,
As dori sa-mi spuneti, va rog, in ce conditii se poate ataca un act de donatie pe un imobil. Ma refer la cazul particular in care banca ar vrea sa ... (vezi toată discuția)