avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Luare in spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Luare in spatiu

Uzufructarii pot lua in spatiu cu mutatie trecuta in actul de identitate pe fiul lor,in cazul in care proprietarul de drept nu si-a dat acordul?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:27, 23 August 2017
Conf.art.715(1)NCC"Uzufructuarul are dreptul de a inchiria sau, dupa caz, de a arenda bunul primit in uzufruct."
Proprietarul nici nu ar trebui întrebat.
Totuși, pentru că nu suntem instruiți în domeniul in care lucram, este posibil sa întâlniți dificultăți. Însă strict legal, doar acordul uzufructuarului este necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament donat cu scutire de raport si drept de uzufruct viager negrugri negrugri Buna ziua, Trebuie sa inchiriez un apartament, iar actul de proprietate al acestuia este contract de donatie cu scutire de raport si cu rezervarea dreptului ... (vezi toată discuția)
Mutatie - acceptul uzufructuarului Nucescu Nucescu Uzufructarii au dreptul sa acorde mutatie definitiva fiului lor la adresa la care stau fara acordul proprietarilor? Au dreptul sa-l gazduiasca pe acesta ... (vezi toată discuția)
Locatiunea si arendarea bunului dat in uzufruct oniflavy oniflavy In articolul 715 din NCC se face referire la alin. 3 la doua termene unul de 6 luni si altul de 1 an . Sa inteleg ca primul de aplica in cazul reinoirii ... (vezi toată discuția)