avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescrierea datoriei unei persoane fizice către o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescrierea datoriei unei persoane fizice către o banca

Daca pot și cum trebuie procedat ptr obținerea prescrierii datoriei către un recuperator care a cesionat creditul de la banca care a dat împrumutul?
Menționez că ratele nu au fost plătite din februarie 2013 iar recuperatorul a obținut hotărârea judecătorească de executare silită în Iuliei 2017
Și mi-a fost comunicată în 21 august 2017
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:40, 23 August 2017
Daca nu s-au facut acte de intrerupere a prescriptiei ,datoria s-a prescris in februarie 2016.Nu puteti afla daca s-a prescris obligatia de plata decat in cadrul unei contestatii la executare in care sa invocati prescriptia.
Trebuia sa depuneti contestatie la executare ca sa nu va execute silit daca s-a prescris.
Acum va pot executa silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corespondența prin e-mail poate întrerupe prescripția? am răspuns în acest mod unor recuperatori de creanțe biancca biancca Buna ziua. Transmiterea unor adrese pe email catre recupetatori de debite prin care am specificat ca dreptul de a solicita executarea silita este prescris, ... (vezi toată discuția)
datorii banci EddW EddW Am o datorie din 2007 la o banca ,din 2008 nu am mai platit,In 6 septembrie 2016 am primit o recomandata ,pentru care am semnat la posta fara sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)