avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Spor pentru sâmbetele lucrate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Spor pentru sâmbetele lucrate

Buna ziua , as vrea sa stiu cum se face calculul la salariu pentru 2 angajati , unul cu 8 ore , altul cu 4 ore de luni pana vineri , iar sambata se lucreaza de la ora 9 pana la oara 14 . Ce spor trebuie acordat pt cele 5 ore lucrate sambata ? Pentru salariatul cu norma de 4 ore este legal sa lucreze sambata 5 ore pe zi ? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 23 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: lupuvioleta1 , utilizator 14:51, 29 August 2017
Legislatia muncii nu prevede un cuantum minim sau maxim al sporului la salariu acordat pentru munca in zilele de repaus saptamanl , ci dispune ca acesta este stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Astfel, sporul poate fi stabilit in suma fixa sau in cota procentuala.
Multumesc pentru raspuns , eu am stabilit ca pentru fiecare sambata lucrata ( 5 ore ) le compensez cu o zi libera platita (( 8 ore ) in saptamana urmatoare , fara sa le mai acord spor la salariu .Este corect asa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , as dori sa va intreb care este tariful orar net , ... Morisca10 Morisca10 Buna ziua , As dori sa va intreb care este tariful orar net , calculat la salariu minim pe tara , mai precis cat ar trebui sa platesc ora neta ... (vezi toată discuția)
Munca prestata conf art.137 si art.138 cm ga6riel ga6riel Buna ziua, Sunt interesat de munca prestata in conformitate cu art.137 si art.138 Codul muncii 1. Daca muncesc de duminica pana sambata inclusiv (7 zile ... (vezi toată discuția)
Munca in weekend RuxandraLarisa RuxandraLarisa Cum procedez cand un angajat lucreaza un weekend/luna? In afara de sporul de weekend pe care il acord, trebuie sa ii platesc si cele 2 zile lucrate cu spor de ... (vezi toată discuția)