avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie cu stagiu de cotizare minim
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie cu stagiu de cotizare minim

daca am realizat un stagiu de cotizare minim de 15 ani, dupa care nu am mai muncit, pot sa ma pensionez anticipat sau numai la limita de varsta?
daca din cei 15 ani, 6 au fost grupa 1/ conditii speciale, pot sa valorific cumva perioadele suplimentare ( la stagiu de cotizare sau la reducerea varstei de pensie)?

M-am reangajat in 2015 si as vrea sa stiu daca as plati din urma 5 ani de contributii, la ce ajuta aceste plati in afara de marirea punctajului de pensie, avand in vedere ca nu pot sa realizez stagiul complet ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:52, 23 August 2017
Se poat pensiona anticipat cu pana la 5 ani NUMAI persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare. Ati plati degeaba 5 ani in urma, tot nu cred ca veti ajunge macar la pensia minima (pe care o veti lua oricum) doar daca ati fi avut salarii mari.
Ajuta numai la pensionarea pentru limits de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri privind valorificarea la pensie a perioadelor in care am beneficiat de ccc si in care am lucrat in grupe de munca Ioana-S Ioana-S Sunt femeie, nascuta in februarie 1963 si citind Legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, nu-mi sunt clare anumite aspecte. 1. In ... (vezi toată discuția)
Pensionare rbtm rbtm Va scriu in numele mamei mele ... ea are 55 de ani si este in pensie de boala (fara drept de munca) de vreo cinci ani. La data intrarii in pensie de boala, ea ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate silviappp silviappp Sunt pensionar de invaliditate gradul 2 din mai 2001,am implinit pe 26 noiembrie 2013 55 de ani si conform legii 263\\2010 se poate iesi la pensie fara ... (vezi toată discuția)