avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Cotizatie anuala CECCAR
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Cotizatie anuala CECCAR

Anual contabilul care isi desfasoara activitatea pe societate , este constrans de asociatia profesionala sa cotizeze cu 3 categorii de cotizatii :
1 cotizatie profesionala fixa persoana fizica
2 cotizatie fixa de achitat in contul societatii de contabilitate
3 cotizatie variabila in sensul retinerii unui procent din cifra de afaceri a societatii.
Este legal sa fiu obligat sa cotizez la asociatie atat pe persoana fizica cat si pe persoana juridica pt exercitarea profesiei de contabil ?
Cnf DEX cotizatia este o suma fixa . Cum poate fi o suma fixa in acelasi timp si variabila ? Nu inteleg termenul cotizatie variabila .
Am achitat doar cotizatia profesionala dar asociatia ma ameninta ca imi radiaza societatea comerciala inregistrata la Registrul Comertului iar pe mine ma radiaza din tabloul CECCAR .
Va rog sa imi spuneti daca este corect sa cotizez cu trei categorii de cotizatii pentru faptul ca sunt contabil autorizat si imi desfasor activitatea pe firma .
Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 23 August 2017
bayramovici, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 14:05, 27 Octombrie 2017
Ceccar este o asociatie profesionala de interes public; va puteti retrage din aceasta asociatie, nu va obliga nimeni sa fiti membru. Nu veti putea exercita profesia de contabil autorizat ci doar pe cea de contabil. Prin structura CECCAR si metodologia de adoptare a reglementarilor interne se presupune ca e vointa membrilor...chiar daca realitatea e alta.
Acesta e raspunsul "legal"; problema e ca aveti dreptate...CECCAR capuseaza munca membrilor fara sa faca nimic pentru ca acestora sa le fie "mai bine", ca dovada ca nu functioneaza pe baza unei legi votate in Parlament ci a unei simple OG...din 1994. Deci nu e chiar asa de public interesul...si nici influienta asupra acelora care tot modifica ordonanta.

Prin Legea nr. 72/1994 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, parlamentul a legiferat ca:

Art. 1. - În temeiul art. 114 alin. (1) din Constituţie, se abilitează Guvernul României ca, de la data intrării în vigoare a prezentei legi şi până la reluarea lucrărilor Parlamentului în a doua sesiune ordinară a anului 1994, să emită ordonanţe în următoarele domenii:

k) organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi;
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil
OG 65/1994 a fost aprobata prin Legea 42/1995

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hg nr. 270 din 2012: contabilii platesc daunele produse clientilor  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Va aducem la cunostinta ca prin Hotararea Consiliului Superior nr.270/2012 au fost aprobate Normele privind constituirea, administrarea si utilizarea fondului ... (vezi toată discuția)
Semnaturi autorizate pt bilanturile la decembrie 2009 Goanga Goanga Va rog sa-mi dati mai multe informatii din tara privind urm. problema : sunt PFA contabil autorizat, membru al CECCAR cu cotizatia la zi. Cu toate acestea, ... (vezi toată discuția)
Pfa sau microintreprindere? tina_florentina tina_florentina vreau sa infiintez o firma de servicii contabilitate.Cum e mai avantajos pentru mine, PFA sau microintreprindere?Mentionez ca nu sunt expert contabil sau ... (vezi toată discuția)