avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionare anticipata si acte necesare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionare anticipata si acte necesare

sunt nascut in 23 mai 1964,data angajarii 30 august 1980,lucrez in continuu,stagiul militar +concedii medicale maxim 2ani.cand ma pot pensiona anticipat si in ce conditii?,de asemeni daca trebuie sa solicit de la angajator adeverinte pentru perioada lucrata(acelasi loc de munca doar denumirea societatii si "stapanii" sau schimbat) si ce date trebuie sa contina daca din 04 aprilie 1995 am lucrat la ture de 24ore(ore noapte,ore suplimentare,etc),date care imi pot fi necesare la stabilirea pensiei(de ajutor) sau sa solicit doar perioada de dupa cartea de munca si cu ce date.sper ca m-am facut inteles,va multumesc anticipat,cu drag si....am uitat,sz,fara grupa de munca.o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 24 August 2017
1. Detalii pensionare anticipata
[ link extern ]

2. Pana la 01.01.2011, dovada vechimii in munca se face cu carnetul de munca. Dupa aceasta data cu adeverintele de vechime elibetate de angajatori.

3. De asemenea, solicitati angajatorilor eliberarea de adeverinte cu sporurile acordare.
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinte dosar pensie boala lilly11a lilly11a Buna ziua, va rog sa ma ajutati, am un angajat care urmeaza sa se pensioneze de boala, am insa urmatoarele nelamuriri: - daca la noi in firma nu ... (vezi toată discuția)
inscrierea la pensie caluianu caluianu angajat10-04-1980,electrician pana la01-09-1987,de la aceasta data inginer pana in prezent,perioada10-04-1980/01 09 1987 grupa a-ll-a/dupa aceea pana in ... (vezi toată discuția)
Sporuri vasimarian13 vasimarian13 lucrez la ture de 24ore,ce sporuri lunare am dreptul sa primesc(ore noapte,suplimentare,ore lucrate sambata sau duminica ,etc.multumesc anticipat (vezi toată discuția)