avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinte dosar pensie boala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinte dosar pensie boala

Buna ziua, va rog sa ma ajutati, am un angajat care urmeaza sa se pensioneze de boala, am insa urmatoarele nelamuriri:
- daca la noi in firma nu exista sporuri permanente, insa se lucreaza ocazional si de noapte. Pe parcursul CIM angajatul a lucrat de noapte doar in 2 luni. Pentru acele ore(existente pe stat de plata) trebuie sa ii eliberez adeverinta de spor noapte?(orele sunt platite conform codului muncii cu 25% din incadrare);
- tot pe statele de plata din arhiva am gasit si ore suplimentare, acestea trebuie mentionate undeva in actele dansului pentru pensionare?exista ceva model de adeverinta?
- angajatul are 2 contracte la noi, din care unul din 2004 pana in 10.01.2011. Stiu ca din 01.01.2011, trebuie eliberate adeverinte de vechime, insa eu cum ii dau adeverinta de vechime? pentru toata perioada din 2004 pana in 2011 sau doar pe intervalul 01.01.2011-10.01.2011?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:00, 23 Iunie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Daca are carnet de munca, pana la 01.01.2011, vechimea in munca se probeaza cu inscrierile efectuate in acesta.
Dupa 01.01.2011, se elibereaza adeverinta de vechime pentru perioada lucrata pana la data incetarii c.i.m.

Daca nu are carnet de munca, atunci adeverinta de vechime pentru intreaga perioada lucrata se imparte in doua : pana la 01.01.2011 se va viza de catre ITM, dupa 01.01.2011 se va viza numai de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime 2011 ContSters60781 ContSters60781 As dori sa intreb angajatorii (reprezentantii lor) ce fel de adeverinte de vechime elibereaza angajatilor a caror contracte de munca inceteaza in anul 2011 si ... (vezi toată discuția)
Demisie crysstone crysstone buna ziua in data de 30.09.2011 mi-am scris demisia in care am stipulat ca ultima zi de munca v-a fi in data de 28.10.2011. in aceas zi mi s-a comunicat ca ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata si acte necesare vasimarian13 vasimarian13 sunt nascut in 23 mai 1964,data angajarii 30 august 1980,lucrez in continuu,stagiul militar +concedii medicale maxim 2ani.cand ma pot pensiona anticipat si in ... (vezi toată discuția)