avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... subantrepriza
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

subantrepriza

la un contract de subantrepriza cine este obligat sa raspunda de viciile ascunse ale constructiei ? antreprenorul sau sub antreprenorul ?
care este termenul pt care se raspunde de vicii ascunse ?
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 23:14, 1 Octombrie 2009
Nu stiu ce lucrari executati dar doi ani de regula este garantia pt finisaje. Pt structura de rezistenta, garantia este pe durata de viata a cladirii. Eu am o exprimare profana, d-l legalmgm sintetizand de fapt situatia executantilor.
ENGFULL a scris:

cu alte cuvinte nu e nimic in neregula daca in contractul de subantrepriza exista prevederea ca subantreprenorul raspunde de viciile ascunse ...
numai ca in contractul "meu"scrie ca pe o perioada de 2 ani


Mai intai repet si eu intrebarea andreei.. e vorba de constructii?

Si apoi mai am o intrebare..
In contractul de subantrepriza, raspunderea subantrepenorului fata de antrepenor este limitat la 2 ani?
In cazul asta s-a spus corect, ca prevederile legale sunt imperative, astfel incat limitarea raspunderii nu are efecte!

Insa daca e vorba de o raspundere directa subantrepenor-client, asta e o raspundere suplimentara, pe langa cea legala aratata mai sus... o chestie pozitiva as zice eu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cladire cu vicii de constructie atakiki atakiki Buna ziua, Acum 1 an de zile, eu si inca 7 vecini am cumparat apartamente intr-un imobil din aproprierea Bucurestiului. Proprietarul ne-a dat o garantie a ... (vezi toată discuția)
Subantreprizã sca baloisibaloi sca baloisibaloi Cum puteţi deosebi un contract de prestări servicii de lucrări de un contract de subantrepriză ? Ce raspundere are prestatorul in condiţiile în care ... (vezi toată discuția)
Viciu ascuns finisaje apartamente IulianBoicu IulianBoicu Buna ziua, Am cumparat un apartament acum 6 ani si finisajele din baie, respectiv faianta a inceput sa trosneasca si s-a umflat, pe un perete. Nu este o ... (vezi toată discuția)