avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare eveniment deosebit: NUNTA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare eveniment deosebit: NUNTA

Saptamana viitoare ar fi trebuit sa aiba loc nunta noastra. Am fost anuntati acum, cu o saptamana inainte ca acesta sa aiba loc, ca restaurantul NU are autorizatie de functionare de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU).

Documentandu-ma am aflat ca de fapt nici la data incheierii contractului (Ianuarie 2016) acestia NU aveau autorizatie de functionare (Nici de la ISU, nici de la Primarie, nici de la DSP etc) iar acea cladire figura in Certificatul de Urbanism ca si Hala Reparatii Auto, in teren fiind un restaurant unde se tineau evenimente.

Eu am apreciat ca acest contract a foat incheiat ilegal dat fiind ca in momentul incheierii sale societatea nu avea autorizatii de functionare.

Acum, dorim sa ii actionam in instanta. Am avut foarte multe cheltuieli, evenimentul a fost ruinat, peste 200 de invitati vor fi anuntati sa nu mai vina...

Ne puteti sfatui cum am putea sa ik actionam in instanta si la ce ne putem referi?

Va multumim mult.
Cel mai recent răspuns: FlorentinaLupu90 , utilizator 11:36, 25 August 2017
Creditorul are dreptul la îndeplinirea integrală, exactă şi la timp a obligaţiei, Atunci cand, nejustificat, debitorul nu executa obligatiai, are dreptul la daune interese si rezolutiunea contractului. Cel mai mult conteaza cuprinsul contractului. Poate a prevazut si aceste riscuri in el
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
AvTudor_com, utilizator
Va multumesc.

In contract scrie doar ca in cazul in care prestatorul anuleaza evenimentul, imi returneaza avansul. Punct.

Problema este ca eu consider ca acel contract a fost incheiat ilegal, atat timp cat la data incheierii sale societatea nu avea niciun fel de autorizatie de functionare valabila.

Eu consider asta inselaciune. Gresesc?

Cum ar fi mai bine sa procedez? Sa le scriu o adresa prin care sa le cer in scris motivul pentru care evenimentul nu are loc, si sa folosesc acest raspuns in instanta?

Va rog sa ma sfatuiti daca sunteti dispus.

Av. Mihai Cosmin Tudor a scris:

Creditorul are dreptul la îndeplinirea integrală, exactă şi la timp a obligaţiei, Atunci cand, nejustificat, debitorul nu executa obligatiai, are dreptul la daune interese si rezolutiunea contractului. Cel mai mult conteaza cuprinsul contractului. Poate a prevazut si aceste riscuri in el

Si daca nu a fost prevazut in contract se pot obtine daune.
Depinde insa si ce scrie in contract.
Mergeti la avocat cu contractul si cu dovezile prejudiciului.

Dupa parerea mea puteti face nunta in alta parte si sa plateasca firma dar trebuie analizate mai multe aspecte.
Da, solicitati un raspuns scris. O sa fie util.
In orasul in care locuim, pentru acea data, nu exista niciun local disponibil.

Conteactul este foarte "sumar" iar ca si obligatii prevede doar: "In cazul in care prestatorul se razgandeste, acesta returneaza avansul" in cazul in care beneficiarul se razgandeste, prestatorul pastreaza avansul. Atat.

Repet. La data incheierii contractului, localul nu functiona legal, adica nu avea niciu aviz necesar (Nici macar certificat de urbanism).

Asta nu ar suna a inselaciune? Nu cumva trebuia sa fiu anuntata ca in acel local nu se pot organiza evenimente din "x" motive? Intreb si eu.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Si daca nu a fost prevazut in contract se pot obtine daune.
Depinde insa si ce scrie in contract.
Mergeti la avocat cu contractul si cu dovezile prejudiciului.

Dupa parerea mea puteti face nunta in alta parte si sa plateasca firma dar trebuie analizate mai multe aspecte.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract nunta - probleme cu restaurantul justagirl12 justagirl12 Buna ziua, Am si eu o intrebare, de fapt mai multe. Am contractat restaurantul pentru nunta cu aproape un an inainte de eveniment, toate au fost bune si ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract nunta Andreeaivanciu Andreeaivanciu Buna seara, Am o mare rugăminte dacă ma puteți ajuta v-as fi recunoscătoare toată viața. Anul trecut am semnat un contract pentru un eveniment care ... (vezi toată discuția)
contract restaurant pentru nuntă - taxă impusă AMC_Anna AMC_Anna Bună ziua, Înainte de pandemie am semnat un contract cu un restaurant pentru organizarea nunții. În contract era menționat un număr de 120 de persoane ... (vezi toată discuția)