avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intoarcere cu minorul din strainatate.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intoarcere cu minorul din strainatate.

Buna seara. Locuiesc in Italia iar in ultimii ani sotul meu a devenit foarte violent atat fizic cat si verbal. As dorii sa ma reintorc in tara pentru a ma stabili definitiv si a intenta procesul de divort. Problema este ca avem un copil minor de 3 ani impreuna care este pe numele acestuia. As putea sa plec impreuna cu copilul fara acordul tatalui? Iar aceasta plecare poate deveni un impediment in cadrul divortului? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Tudor Mihai , Avocat 23:04, 24 August 2017
Daca este cetatean roman puteti sa plecati cu el fara acordul tatalui.
Dar, solicitati un raspuns si de la politia de frontiera din Italia.
In Romania puteti sa intrati fara procura din partea tatalui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea frontierei a unui minor insotit doar de un parinte Geanina-Irina Geanina-Irina Buna ziua.Am o fetita de 6 ani si doresc sa o iau cu mine in Italia dar:e trecuta pe numele tatalui,nu am fost casatoriti legal niciodata,nu l-am dat pt pensia ... (vezi toată discuția)
Plecare din romania cu un minor tsimona tsimona BUNA,CINE MA POATE AJUTA SA IMI SPUNA,,,AM DIVORTAT SI AM O FETITA DE 2ANI MIA FOST INCREDINTATA MIE DEFINITIV..EU AS DORI SA PLEC IN ITALIA CU FETITA SI ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor in strainatate, dupa divort sflorin_1316 sflorin_1316 As vrea sa calatoresc in strainatate cu copilul meu minor. Dupa divortul din 2008, copilul mi-a fost incrediintat mie. Celalalt parinte nu l-a vizitatat ... (vezi toată discuția)