avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cineva mi-a luat date din telefon
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cineva mi-a luat date din telefon

Am aflat acum o saptamana ca o persoana mi-a umblat in telefonul mobil fara acordul meu, a fotografiat informatii si discutii ce se aflau in acest si le-a dat mai departe altor persoane. Se poate depune plangere la politie? Vreau sa fac aceasta persoana sa nu imi mai violeze intimitatea, nu este primul incident.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:18, 26 August 2017
Descrieti cum s-a intamplat?
Eu si acea persoana locuiam in acelasi loc, telefonul meu se afla la incarcat si eu eram afara. In acest timp, persoana aflata in cauza mi-a umblat in telefon, a fotografiat conversatii de pe facebook pe care le-a scos din context, a fotografiat apeluri telefonice folosind telefonul ei, dupa care le-a trimis altor persoane cu scopul de a-mi strica imaginea.
Depinde daca a fost in public sau in privat (familie). Tehnic, din moment ce avea telefonul la dispozitie, convorbirile puteau fi ale lui (facute de el). Calomnia si jignirea nu mai sunt fapte penale, asa ca Politia s-ar baga doar daca ar fi vorba de infractiuni grave (ceea ce se pare ca nu e). Un proces in drept civil ar costa timp, bani si nervi, plus ca nu va garanteaza nimeni ca-l veti castiga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzare de calomnie pe facebook ? XmasterX XmasterX Buna seara ! Legat de acest topic de aici: http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_538968/Inselaciune-pe-un-site.html Eu am cerut ... (vezi toată discuția)
Învinuire mincinoasă vichisor vichisor Învinuire mincinoasă Recent, după o ceartă cu un vecin, mi-a fost adusă învinuirea, jignirea, de... pedofil. Lângă el se mai aflau și alte persoane, ... (vezi toată discuția)
Distribuirea unor conversatii private pe facebook GLN GLN Salutare, Acum 2 zile, a fost distribuita de catre o terta persoana pe facebook o conversatie privata intre mine si o a doua persoana. Conversatia a fost ... (vezi toată discuția)