Am aflat acum o saptamana ca o persoana mi-a umblat in telefonul mobil fara acordul meu, a fotografiat informatii si discutii ce se aflau in acest si le-a dat mai departe altor persoane. Se poate depune plangere la politie? Vreau sa fac aceasta persoana sa nu imi mai violeze intimitatea, nu este primul incident.
Eu si acea persoana locuiam in acelasi loc, telefonul meu se afla la incarcat si eu eram afara. In acest timp, persoana aflata in cauza mi-a umblat in telefon, a fotografiat conversatii de pe facebook pe care le-a scos din context, a fotografiat apeluri telefonice folosind telefonul ei, dupa care le-a trimis altor persoane cu scopul de a-mi strica imaginea.
Depinde daca a fost in public sau in privat (familie). Tehnic, din moment ce avea telefonul la dispozitie, convorbirile puteau fi ale lui (facute de el). Calomnia si jignirea nu mai sunt fapte penale, asa ca Politia s-ar baga doar daca ar fi vorba de infractiuni grave (ceea ce se pare ca nu e). Un proces in drept civil ar costa timp, bani si nervi, plus ca nu va garanteaza nimeni ca-l veti castiga.