avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate 2500 lei pentru nastere
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

2500 lei pentru nastere

Buna ziua, voiam sa va intreb daca acest proiect a fost aprobat, sau inca mai asteapa aprobabrea pentru a intra in vigoare [ link extern ]

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 25 August 2017
Proiectul a fost aprobat insa se aplica numai la nivel de Bucuresti.
Multumesc! Urmeaza sa nasc in Decembrie si voiam sa stiu daca pot beneficia de cei 2500 lei. Sunt in Bucuresti.
Pentru a intra in posesia banilor, parintii trebuie sa indepineasca urmatoarele conditii:
– Cel putin unul dintre parinti sa aiba domiciliul sau rezidenta in Bucuresti
– Nasterea trebuie sa fie inregistrata intr-o maternitate, publica sau privata, in Capitala,
– Parintii trebuie sa depuna actele in termen de cel mult o luna de la nasterea copilului

Actele necesare pentru stimulentul de 2.500 de lei
– 1 dosar cu sina
– certificatul de nastere al copilului, original si copie sau nr. de inregistrare care contine CNP-ul copilului de la Biroul de inregistrare nasteri de la Oficiul de Stare Civila, in cazul in care nu s-a eliberat certificatul de nastere. Dosarul se completeaza cu copie certificat nastere copil imediat ce este emis, cel mai tarziu in data in care se vireaza stimulentul
– biletul de iesire din spital/certificat medical constatator al nasterii emis de catre unitatea sanitara (copie)
– actul de identitate al parintilor, original si copie
-extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar
– cerere tipizata (se completeaza la locatiile de depunere sau se poate veni cu ea completata, dupa ce se descarca de pe site-ul www.dgas.ro)
– declaratie de consimtamant (se completeaza la locatiile de depunere sau se poate veni cu ea completata, dupa ce se descarca de pe site-ul www.dgas.ro).

Sursa : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare pasaport copil codruta_23 codruta_23 buna ziua as dori o informatie daca imi poate spune cineva,am nascut de curand in Germania,si as dori sa plec in Romania ,ce acte imi trebuie pentru pasaportul ... (vezi toată discuția)
Pasaport pentru copil cu parinti din republica moldova bebibebo bebibebo Copilul s-a nascut anul acesta, are toate actele pe Republica Moldova, acolo este locul nasterii si domiciliu. Prin toate actele ma refer la certificat de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare tardiva (certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in sua) serbans serbans Copilul nostru este nascut peste ocean si nu i-a fost inregistrata nasterea in Romania deloc, pana acum. Baiatul este in varsta de 4 ani, iar mama a parasit ... (vezi toată discuția)