avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REGISTRU EVIDENTA CARNETE DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REGISTRU EVIDENTA CARNETE DE MUNCA

Ce trebuie sa contina registrul de evidenta a carnetelor de munca?
Este ordinul 136/1976, dar nu spune ce tb. sa contina.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 19:21, 1 Octombrie 2009
utc a scris:

ORDIN nr. 136 din 29 iulie 1976
pentru aprobarea metodologiei de întocmire, completare, păstrare şi
evidenta a carnetului de munca,
extras
Evidenta carnetelor de munca în unităţi se tine în registrul numerelor
matricole, cod 15.02.6...
mai este in vigoare ?

Este in vigoare
utc:
1. Procedati la concedierea pe motiv disciplinar, conform art.61a din Codul muncii, dar respectati procedura dispusa de art.62, 63, 263-268 din acelasi Cod.
2. Procedura de mai sus este greoaie si ia si timp mai mult. Eu l-as lasa sa lipseasca si l-as ponta nemotivat in perioada preavizului (deci si fara bani) si i-as inceta CIM la data expirarii preavizului.
Registrul matricol se completeaza in ordinea angajarii. Rubrici: nr.crt., nr.matricol atribuit salariatului, numele si prenumele, , serie si nr.CM, meseria/functia pe care este angajat, data angajarii, data incetarii. Chiar daca nu mai este (acum sau in viitor) obligatoriu, este un mijloc de evidenta efiicient mai cu seama cand se cauta in arhiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnete munca Bora Irina Bora Irina Modalitate de predare a carnetelor de4 munca titularilor (vezi toată discuția)
Perioda concediu medical- suspendare care se inscrie in cm? In ce situatie, concediul medical - perioada de suspendare a CIM- se inscrie in Carnetul de munca? Multumesc! (vezi toată discuția)
Contract de munca cu norma partiala. CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Buna ziua, Este adevarat ca, contractele de munca cu norma partiala, nu sunt trecute in carnetul de munca? Am intrebat un functionar de la ghiseu si mi-a spus ... (vezi toată discuția)