avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Act de cedare a partii din contractul cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Act de cedare a partii din contractul cu banca

Situatia este urmatoarea: sot si sotie au divortat amiabil, la notar, custodia copilului a obtinut-o mama. Cei doi adulti au contract de creditare la banca pentru apartamentul achizitionat in timpul casatoriei. Fostul sot nu mai doreste sa contribuie la cheltuielile casei (de altfel nu a mai participat la rata casei de doi ani aprox). Rata o sustine fosta sotie. Problema poate aparea astfel: doamna sa plateasca ani de zile si apoi domnul sa vina sa ceara jumatate din casa, la care de altfel ar avea dreptul.
Ce act s-ar putea face astfel incat sotul sa cedeze partea lui la copil? Este de acord cu acest lucru. La banca insa nu se poate ca doar sotia sa preia rata, deoarece nu intruneste criteriile necesare. Un act prin care sotul ramane pe rata (cum este acum) dar in caz de finalizare a ratei sau de vanzare sa cedeze partea lui copilului...exista? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Poizan , utilizator 19:48, 29 August 2017
Partaj la notar.
Am incercat, mi s-a spus ca trebuie acordul bancii, fiind ipoteca, iar o singura persoana nu poate sustine rata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă eu și soțul divorțăm la notar și nu cerem partaj... Anca 91 Anca 91 Bună ziua am și eu o întrebare vă rog dacă eu și soțul divorțăm la notar și nu cerem partaj pe apartamentul care este luat prin ipotecă și vrea să ... (vezi toată discuția)
Sulta si cesiune contract roxxanna roxxanna Stimati domni, Am o problema referitor la o sulta pe care o am de acordat fostului sot as dori cateva lamuriri daca se poate: Fostul sot apare in ... (vezi toată discuția)
Divortul si creditul ipotecar ht_catalin ht_catalin Salutare tuturor, In timpul casatoriei, in anul 2009 am dobandit un credit ipotecar la BCR, impreuna cu fosta sotie la care eu eram titular si ea ... (vezi toată discuția)