avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie/concediere (abuz)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie/concediere (abuz)

Buna ziua,vin la dvs cu urmatoarea problema:
In data de 24.08 seful mi-a comunicat VERBAL ca sunt concediat,mi-a spus ca am dreptul la 20 de zile de preaviz conform contractului.
Mentionez ca sunt telefonist la o firma de taxi.A 2 a zi conform celor spuse m-am prezentat la post sa imi semnez preavizul,desi telefonic seful mi-a comunicat ca o sa il semnez,nu a fost asa.In schimb , am stat 8 ore pur si simplu in sediu (fara sa fiu pe postul meu,fara sa fiu in camera de dispecerat de unde operam).Pur si simplu "bataie de joc" stand 8 ore fara sa fac nimic,fara sa am voie sa vorbesc la telefonul dispeceratului sau cel personal (amenintandu-ma ca in caz contrar o sa porneasca o cercetare disciplinara).Ulterior am vorbind din nou cu respectivul patron si mi-a spus ca nu,nu o sa fiu concediat dar in schimb o sa stau cate 8 ore degeaba in sediu si ca o sa ma cheme cand are nevoie in dispecerat(fortandu-ma sa imi dau demisia).
Demisia in cadrul firmei pana acum a fost de comun acord (fara preaviz),astazi fiind weekend (neputand apela la ITM) i-am sunat sa imi dau demisia,dar nu raspund.Curiozitatea mea este,luni cand o sa ma prezint la munca fie ca imi semnez demisia fie ca nu,se considera abuz ce fac ei ?
Mentionez din nou ca in acele 8 ore de stat pe scaun nu fac absolut nimic,doar stau.
Interesul meu e sa scap cat mai repede de firma aceasta si de preaviz (gandindu-ma ca luni daca o sa vreau sa imi dau demisia o sa ma oblige sa stau in preaviz).

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 29 August 2017
Vă prezentați în continuare și în același timp trimiteți o notificare prin executorul Judecatoresc unde solicitați sa va comunice scris tot ce v-au comunicat telefonic.Costa 60 lei.
1. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

2. Credeti ca daca nu semnati preavizul , nu va poate concedia ?
@Cornel Vasile,Da ,asta m-au facut sa cred din ultima convorbire telefonica avuta cu ei,atunci cand le am cerut in scris concedierea.Mi au spus ca nu m-au concediat.Interesul lor nu este sa ma concedieze (pentru ca concedierea nu are un motiv plauzibil).Interesul lor este sa evite taxele si hartiile care trebuie depuse in cazul concedierii unui angajat.D'asta si constrangerea asta la care ma supun,ca sa imi dau demisia.

@Valentina Mitea,va multumesc pentru raspuns dar prefer sa imi dau demisia decat sa umblu prin cabinete de avocatura/tribunale/itm pentru ca nu dispun nici de resurse nici de cunostiintele necesare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se platesc taxe si nici hartii nu se depun in cazul unei concedieri.

Atentie ca, demisia poate fi cu sau fara preaviz.
Intr-un final am solicitat incetarea contractului de munca prin acord mutual.
Dar am omis sa scriu "incepand cu data de..." (am scris data,semnatura,a fost stampilata cu numarul registrului si data respectiva).Insa cand am fost la ITM doamna de acolo a fost putin sceptica cu privire la neatentia mea omitand data incetarii.
Credeti ca poate reprezenta o problema ? Sau pur si simplu se incheie CIM la data mentionata ?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Insarcinata- probleme la locul de munca lilu2014 lilu2014 Am urmatoarea problema. Am lucrat la un magazin din aprilie pana in octombrie, cand acesta a intrat in renovare. In decembrie mi-am anuntat sefa ca sunt ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva trafyk trafyk Buna seara! Mentionez inca de la inceput ca lucrez la un cinema, dar angajatorul este o firma de plasare forta de munca! In cursul zilei de azi am fost trimis ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi concediata o persoana atata timp cat nu-si da consimtamantul prin demisie? carmennecula carmennecula Buna ziua, Nepotul meu a fost concediat, fara sa isi dea demisia, nici macar preaviz asa cum este scris in legislatia muncii. A facut sesizare la ITM Cluj, ... (vezi toată discuția)