avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,in urma cu 4 ani , sotul meu a primit o sentinta penala de 8 ani cu executare si a fost obligat la plata daunelor morale catre parți, in valoare de 70.000 ron, inainte ca sentinta sa fie data, am facut un partaj voluntar , deoarece noi aveam act de vanzare cumparare cu uzufruct , adica ne angajam sa o intretinem pe bunica iar bunurile sa ne revina dupa moartea acesteia.
Inainte ca sotul sa fie condamnat, el a renuntat, prin partaj, la partea ce i ar fi revenit lui deoarece a intrat in imposibilitate de a mai putea respecta clauzele contractului de v-c, iar toate drepturile lui mi le-a cedat mie , eu urmand sa ma ocup singura de intretinerea bunicii.
Dupa cicrca 3 ani , partile civile au inaintat catre instanta o cerere de executare silita a sotului, aceasta fiind aprobata de catre instanta iar dosarul inaintat catre un executor, mentionez ca actul de partaj a fost adaugat la cartea funciara.
Intrebarea mea este: Mai pot fi executate silit bunurile ce i-ar fi revenit sotului , daca acesta mi a cedat partea sa prin partaj inca dinainte de a incepe procesul?
Cel mai recent răspuns: ContSters316054 , utilizator 06:50, 29 August 2017
Ar exista o posbilitate,formularea de catre creditor a actiunii revocatorii conf.art.1562 NCC
Multumesc de raspuns, dar partajul a fost facut , nu pentru a prejudicia creditorul, ci pentru ca sotul, fiind in inchisoare nu mai putea sa isi respecte clauzele din contractul de v-c, acest lucru este mentionat in act, deasemenea si bunica a cerut ca sotul sa fie exclus din actul cu uzufruct in casul in care nu mai poate participa la intretinerea dansei.
Tin sa mentionez ca bunica este inca in viata, deci inca este proprietara pe bunuri, acestea urmand sa imi revina mie numai dupa moartea sa si numai in cazul in care au fost respectate clauzele de intretinere din contract. Multumesc[
b]DAN POPESCU a scris:

Ar exista o posbilitate,formularea de catre creditor a actiunii revocatorii conf.art.1562 NCC

În cazul prezentat de dvs, bunica este încă proprietară pe parcursul vieții, și are dreptul de a cere revocarea contractului de V/C dacă nu mai sunt respectate clauzele contractuale privind întreținerea.
Bunica a cerut în scris revocarea contractului de V/C`?
Exact, bunica este proprietara cat este in viata si a cerut in scris,
In actul de partaj voluntar revocarea actului deoarece nu mai pot fi respectate clauzele de catre sot, acesta fiind incarcerat cu o condamnare de noua ani, s-a facut partaj voluntar deoarece toate partile au fost deacordDapix a scris:

În cazul prezentat de dvs, bunica este încă proprietară pe parcursul vieții, și are dreptul de a cere revocarea contractului de V/C dacă nu mai sunt respectate clauzele contractuale privind întreținerea.
Bunica a cerut în scris revocarea contractului de V/C`?

Ultima modificare: Marți, 29 August 2017
ContSters316054, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Act de partaj voluntar cu uzufruct viager cipriang4s cipriang4s Buna ziua,numita C M. a incheiat un Contract de partaj voluntar prin care ia lasat casa unui nepot cu instituirea uzufructului viager!Nepotul nu a ingrijito pe ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)