avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare teren de către titularul de contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare teren de către titularul de contract căsătorit

Pot vinde un teren daca pe actul de cumparare sunt trecut eu ca proprietar ,,casatorit cu...." fara acordul acestei persoane?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 27 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 15:13, 4 Septembrie 2019
Nu, nu puteti vinde singur acel teren. Va trebuie macar o procura din partea sotiei.
Am mers la consulat cu sotia dar cei de la consulat spun ca sotia mea nu ma poate imputernici sa vand deoarece ea nu figureaza ca titular al proprietatii ci doar ca ,,sotie" Proprietarul sunt eu ,casatorit cu....sotia.Din punctul lor de vedere eu sunt 100% proprietarul terenului si nu am nevoie de aprobarea ei pentru a vinde

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Nu, nu puteti vinde singur acel teren. Va trebuie macar o procura din partea sotiei.

Atunci cei de la Consulat sunt niste incompetenți.
Potrivit Art. 339 din Codul civil

Bunurile comune

Bunurile dobândite în timpul regimului comunităţii legale de oricare dintre soţi sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmăşie ale soţilor.
Probabil ca da doamna,si eu cred acelasi lucru dar ei au stampila si eu problema....
Considerati ca declaratia data de sotia mea (fosta sotie) este suficienta pentru a putea vinde terenul fara ca ea sa fie prezenta in Romania? Multumesc


raluk0207 a scris:

Atunci cei de la Consulat sunt niste incompetenți.
Potrivit Art. 339 din Codul civil

Bunurile comune

Bunurile dobândite în timpul regimului comunităţii legale de oricare dintre soţi sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmăşie ale soţilor.


Caută (ex. salariu minim)

Activitate Nesemnificativ
Răspuns la discuția Se poate rectifica un act de vânzare-cumpărare imobil greșit? Notarul a inclus-o în el și pe fosta soție, cetățean străin, fără să arăt un certificat de căsătorie și acum nu pot să-l vând

Nesemnificativ
Utilizator
03:47, 4 Septembrie 2019
Buna ziua. Am rezolvat problema cu vânzarea terenului și o să vă spun și cum in cazul in care cineva se mai întâlnește cu problema mea.
Am mers la notar cu actul de vânzare cumpărare al terenului și acesta a spus: Romania a intrat în UE în 2007 . Legile comunitare atunci au început să se aplice în Romania.In 2005 cetățenii U E nu aveau dreptul să dețină terenuri in Romania. Deci unicul proprietar sunteți dumneavoastră chiar dacă sunteți sau erați căsătorit la acea dată (2005) cu un cetățean UE.
Așa că notarul a fost de acord să vând singur,fără procura sau declarație consulară.
.....scurt și la obiect!!!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2019
Nesemnificativ, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, situatia este aceasta:am fost casatorita cu un cetatean ... MissTina1 MissTina1 Buna ziua, Situatia este aceasta:am fost casatorita cu un cetatean strain,casatoria inregistrata in Romania.Am divortat in 2003,divortul nu este inregistrat ... (vezi toată discuția)
Transfer de imobil intre sot-sotie DELABULZ DELABULZ In timpul vietii sotia vrea sa dea sotului partea ei (50%) de proprietar ca sa nu fie nevoie de testament. E nevoie de act de vanzare cumparare semnat de ... (vezi toată discuția)