avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, Situatia este aceasta:am fost casatorita cu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, Situatia este aceasta:am fost casatorita cu un cetatean ...

Buna ziua,
Situatia este aceasta:am fost casatorita cu un cetatean strain,casatoria inregistrata in Romania.Am divortat in 2003,divortul nu este inregistrat in Romania.In anul 2008 am cumparat de la fratele meu un teren.Cumpararea s-a facut prin procura(mama mea),si in actul de cumparare scrie ca eu cetateana cutare,casatorita cu cetateanul strain cutare....etc...Problema este ca noi eram divortati la momentul cumpararii.
Acel teren era de fapt o datorie a fratelui meu catre mine,dar el(mama) au considerat sa faca vanzare-cumparare in loc de donatie,care acum m-ar fi ajutat la vanzarea terenului.
Intrebare:cum pot sa vand acel teren?Am actul original de divort,tradus,legalizat si cu Apostila din tara care l-a emis,dar nu este inregistrat in Romania.
Deci,la momentul vanzarii,eu eram divortata de 5 ani
Cum pot sa vand acel teren?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 22:49, 26 Noiembrie 2021
Mergeți la starea civila de la locul incheierii căsătoriei si înregistrați divorțul. Ulterior, solicitați un certificat de căsătorie cu mențiunea de divorț; în acest fel veți putea face dovada faptului ca erați divorțată in momentul încheierii actului de cumpărare, iar dvs sunteti unic proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat divort bbd bbd deoarece am dubla cetatenie vreau sa inregistrez divortul care a survenit si in tare al carui cetatean mai sunt. la consulat mi s-a cerut certificat de divort ... (vezi toată discuția)
Vânzare teren de către titularul de contract căsătorit Nesemnificativ Nesemnificativ Pot vinde un teren daca pe actul de cumparare sunt trecut eu ca proprietar ,,casatorit cu....\" fara acordul acestei persoane? Multumesc. (vezi toată discuția)