avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

...stie cineva de ce pentru a primi o donatie de catre minor (15 ani)pura si simpla ai nevoie de incuv aut tutelare?...e cumva act de dispozitie(dispui asupra ce?)...
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 17:48, 2 Octombrie 2009
ai nevoie de semnatura parintelui caruia i-a fost incredintat copilul, sau trebuie numit un curator care va semna in locul si numele copilului.
ovi_dragomir a scris:

...stie cineva de ce pentru a primi o donatie de catre minor (15 ani)pura si simpla ai nevoie de incuv aut tutelare?...e cumva act de dispozitie(dispui asupra ce?)...

Cine zice ca e nevoie ? E donatie cu sarcini ? Daca nu e cu sarcina nu e deloc nevoie de incuviintarea aut tutelare pt ca minorul doar isi mareste patrimoniul fara nici o contraprestatie.
...se doneaza nuda proprietate cu notare interd de instrainare si grevaee a acesteia...ideea e cum calificam acceptarea donatiei conservare,administrare sau dispozitie...pe net am vazut pe siteul unei primarii de ce acte este nevoie pentru emiterea dispoz de acceptare a donatiei de catre minor ...
Este de dispozitie (zicea Beleiu) actul juridic civil care are ca rezultat iesirea din patrimoniu a unui bun sau drept ori grevarea unui bun cu o sarcina reala.
ovi_dragomir a scris:

...se doneaza nuda proprietate cu notare interd de instrainare si grevaee a acesteia...ideea e cum calificam acceptarea donatiei conservare,administrare sau dispozitie...pe net am vazut pe siteul unei primarii de ce acte este nevoie pentru emiterea dispoz de acceptare a donatiei de catre minor ...

Zic eu că nu ar fi nevoie decît de încuviinţarea părintelui (ca pentru orice act încheiat de minorul care a împlinit 14 ani). Da' te pui cu dom' primar?

Alte discuții în legătură

Cum pot bunicii sa ii transmita un imobil nepotului minor? care ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu cum pot bunicii sa ii transmita un imobil nepotului minor? care este solutia cea mai practica pentru ca bunicii sa treaca pe numele nepotului minor un imobil? (vezi toată discuția)
Acte donatie catre un minor 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca bunicul poate efectua acte de donatie (imobil) nepotului sau, in varsta de 14 ani, doar cu incuviintarea unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Avere minor de 10 ani ContSters163072 ContSters163072 ca reprezentant legal, mama a unui minor din afara casatoriei, am nevoie de incuviintarea autoritatii tutelare pt acte de dispozitie pt averea mostenita de la ... (vezi toată discuția)