avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu maternal...concediu medical suma
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu maternal...concediu medical suma

Din concediu maternal care se va incheia in 11 septembrie, o sa intru in in concediu medical din cauza unui accident....cum se va calcula suma pe care o să o primesc lunar...
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:49, 29 August 2017
Daca dupa finalizarea concediului de maternitate (post-natal) intrati intr-un alt concediu medical veti putea primi o indemnizatie de concediu medical indicata de codul de indemnizatie (in urma unui accident se poate acorda spre exemplu 06 - urgenta medico-chirurgicala cu procent de 100%) de pe certificatul de concediu medical, pentru numarul de zile indicat (nu lunar), ulterior puteti solicita intrarea in concediul de crestere copil pentru care indemnizatia reprezinta 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 8.500 lei pe luna.
Ce considerati dvs. ca este "concediul maternal"? Aceasta notiune nu exista. Ar putea fi 2 variante:
- concediu de maternitate
- concediu de crestere a copilului pana la 2 ani.

Indiferent de varianta, baza de calcul la concediul medical pentru accident va fi constituita din indemnizatia primita in ultimele 6 luni anterioare (martie - august).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cate zile de concediu de maternitate sa-mi iau (cea mai avantajoasa varianta)? dumitrunicole dumitrunicole Buna ziua! As dori sa ma sfatuiti care este varianta cea mai avantajoasa pentru mine. Sunt gravida, iar din saptamana 38 (01.10.2018) am intrat in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. urmează să ies în concediu de maternitate, iar ... IuliaViorelaC IuliaViorelaC Bună ziua. Urmează să ies în concediu de maternitate, iar mai apoi în concediu de creștere a copilului. Data nașterii este februarie 2024. Am un ... (vezi toată discuția)
Concediu medical- insarcinata monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua. In ultimele 6 saptamani am fost in concediu medical, sunt insarcinata si as dori sa stiu cat concediu medical am voie sa iau fara a trece pe risc ... (vezi toată discuția)