avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare catre client din UE-ce curs folosesc?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare catre client din UE-ce curs folosesc?

In data de 27.07.2017 am livrat produse finite catre un client din Bulgaria doar pe baza de packing list si o factura proforma pentru a instiinta clientul asupra sumei ce are sa o plateasca .
Factura sa intocmit in data de 30.07.2017( la cursul BNR valabil pentru data de 30.07.2017)
La sfarsitul lunii august factura a fost reevaluata la cursul din 31.07.2017 iar acum din cauza ca sa strecurat o greseala de pret factura va trebui stornata si facuta o alta factura cu alta valoare in EURO(mai mica).
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
-am procedat corect cand am facturat in data de 30.07.2017 folosind cursul valabil in aceasta data sau trebuia folosit cursul valabil in data livrarii(27.07.2017).Data CMR este 27.07.2017.
-la ce curs voi face stornarea in luna August 2017?La cursul folosit initial la data facturii sau la cursul de la 31.07.2017 avand in vedere ca facture a fost reevaluata?
-ce curs se foloseste pentru a emite noua factura corectata ?
Multumesc.

Ultima modificare: Luni, 28 August 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: miki72 , utilizator 13:01, 28 August 2017
Facturarea se face în conditii contactuale sau tarifare! În ce caz vâ înscrieti în relatia cu clientul dvs?
Utilizarea unei facturi pro-forma este o simplâ interactiune comercialâ fârâ valoare legalâ si contabilâ. O simplâ informare a clientului pentru a putea calcula obligatii fiscale, vamale etc... .
Cum este vorba de Bulgaria, bunurile sunt libere de circulatie deci factura pro-forma are o simplâ valoare informativâ a clientului si o valoare informalâ a autoritâtilor vamale si politienesti din ambele state.
Singura formâ legalâ de declansare a unui proces de platâ este factura definitivâ, cea cu n° de înregistrare în contabilitate, cu datâ, etc... .
Deci cursul de la data facturii definitive (câ este ea re-evaluatâ în +/- fatâ de pro-forma, nu are importantâ) este cel valabil.
Multumesc de raspuns.Da,exista contract cu firma din Bulgaria. Ca sa concluzionez sa vad daca am inteles bine,
-La prima intrebare a mea inteleg ca am folosit corect cursul din data facturii 30.07.2017
- la a doua intrebare:voi storna tot la cursul din data de 30.07.2017
- la a treia intrebare mai astept lamuriri poate se mai incumeta cineva sa-mi raspunda .
Multumesc anticipat.





La cursul din 30.07.2017.
Ultima modificare: Luni, 28 August 2017
Iulian MANEA, Contabil
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua facturi cu acelasi numar ! mihaela sidonia mihaela sidonia Buna seara, Din greseala am emis doua facturi care au acelas numar . o factura este ultima emisa in ianuarie 2010 , a doua este in februarie ... (vezi toată discuția)
Devin sau nu platitor de tva cricri cricri Buna seara Am si eu o mica problema Sunt titularul unui cabinet de avocatura - am contabilitate in partida simpla - in cursul lunii mai am incheiat un ... (vezi toată discuția)
Corectie inregistrari leasing financiar carmenbn carmenbn La un contract de leasing incheiat in 2007 s-au facut urmatoarele inregistrari 2133=167 cu valoarea CIP a masinii+avans+valoare reziduala +dobanda+asigurare ... (vezi toată discuția)