avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajați firme-surori, prezența la muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajați firme-surori, prezența la muncă

Buna seara.Caut o solutie la o problema.Firma x si firma y sunt firme surori. Se completeaza ca si activitati una pe alta.Fara una cealalta nu isi poate desfasura activitatea. Firma x are sediul principal la adresa a si sediul secundar la adresa b iar firma y are sediul principal la adresa b (unde firma x are si sediul secundar).Firma y nu isi poate deschide conform contractului un sediul secundar la adresa a unde firma x are sediul principal.firma y are gestionari care trebuie sa isi desfasoare activitatea la sediul firmei x.cum putem face acest lucru fara a face detasare.este nevoie permanenta de acesti gestionari acolo iar cealalta firma nu poate avea gestionari.se poate incheia un acord intre cele 2 firme ca firma x sa fie de acord si sa se specifice ca in sediul ei vor lucra cei de la firma y?repet nu avem voie sa facem contract de inchiriere acolo.e vb ca daca vine itm-ul si gaseste acei gestionari acolo prin aceasta conventie intre cele doua firma sa fie ok treaba? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 28 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:52, 28 August 2017
Ca o idee, faceti un act aditional la contractele de munca ale gestionarilor in care mentionati ca loc de desfasurare a muncii: la beneficiari, in afara sediilor societatii.
Astfel angajatii pot lucra acolo.
luminita29 a scris:

...se poate incheia un acord intre cele 2 firme ca firma x sa fie de acord si sa se specifice ca in sediul ei vor lucra cei de la firma y?...



Nu puteti face asa ceva .... se va incheia un act aditional la c.i.m. in care se va mentiona ca activitatea se va desfasura la ...

Locul muncii se identifică prin angajatorul şi localitatea în care salariatul îşi desfăşoară activitatea. În conformitate cu dispoziţiile art. 17 alin. (2) lit. b), în contractul individual de muncă se poate fixa locul muncii sau se poate stabili posibilitatea ca salariatul să muncească în diverse locuri, în acest ultim caz putându-se apela la inserarea unei clauze de mobilitate. (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 386)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat intr-o localitate unde nu este punct de lucru andreealexie andreealexie As vrea sa stiu in ce conditii pot angaja o persoana sa lucreze in orasul ei de domiciliu far ca societatea sa aiba punct de lucru acolo. De ex. societatea ... (vezi toată discuția)
Clauza formare profesionala cristyz cristyz Buna ziua, M-am angajat acum cateva luni la o firma care mi-a platit un curs de calificare care a durat 4 luni. Am semnat un act aditional prin care trebuie ... (vezi toată discuția)
Fara a-si da demisia in scris, doar verbal cristinasova cristinasova Buna seara! O cunostinta a plecat de la firma unde avea contract de munca fara a-si da demisia in scris, doar verbal, nestiind ce implica acest lucru fiind la ... (vezi toată discuția)