avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adolescentul meu e ca si mort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adolescentul meu e ca si mort

Buna tuturor si multumesc anticipat pentru raspunsuri.
In baza sentintelor pe fond si pe apel, copiii mei trebuie sa stea la domiciliul meu.
Anul trecut tatal copiilor a incercat sa-mi ia copiii cu un tupeu monstruos si partial a reusit pentru ca a ramas adolescentul meu cu el. Efectiv m-am dus sa-mi iau copiii de la 50 km distanta dar reusise sa-l vicleneasca pe cel mare.
Ideea este ca de atata timp eu, mama lui, nu mai stiu aproape nimic de copilul meu: stare de sanatate, situatie scolara, activitati extrascolare, ce prieteni are si pe unde umbla, etc.
Chiar si cand adolescentul imi vorbea mizerabil de fata cu el, tatal lui nu il punea la punct. Si adultul nu imi comunica din proprie initiativa NIMIC despre copilul meu.
Tot ce am aflat, in tot acest an, sunt cercetarile mele aproape de detectiv.
Adultul zice ca i-a spus de mai multe ori copilului meu adolescent sa tina legatura cu mine dar acesta refuza. Motivul pentru care e asa de suparat pe mine, imi scapa total. Chiar nu inteleg de ce e asa de suparat!
In atare conditii, ma tot intreb: cine comanda dintre cei doi? Adultul sau adolescentul?
Precizez ca tatal copiilor mei m-a dat afara din casa si am fost nevoita sa plec din localitatea in care copiii mei s-au nascut.
Asadar... pot sa-i fac o plangere tatalui pentru faptul ca nu imi comunica date despre copil? Si unde sa fac aceasta plangere?
Va multumesc tuturor.
Ultima modificare: Luni, 28 August 2017
eusunt02, utilizator
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 18:09, 3 Septembrie 2017
Nu ati fost la scoala de cartier, nu stiti unde este inmatriculat? Adresa la Casa de asigurari sa vedeti ce medic de familie are...
Stimată mămică,
Legal, puteţi intreprinde o serie de acţiuni:
1.Plângere penală cf. art.379 Cod Penal împotriva tatălui, pentru nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului
2.Executarea silită a titlului executoriu care prevede locuinţa copilului la dvs.
3.Reclamaţie la DGASPC în care să arătaţi cele scrise mai sus.

Pct. 2 se derulează în mai mulţi paşi, care se pot finaliza cu penalizarea tatălui cu 100 - 1000 lei/zi întârziere de revenire a copilului la domiciliul legal, dar nu mai mult de 90 de zile.
Buna ziua dna. Avocat.
Stiu unde merge la scoala. Inainte de pronuntarea sentintei am reusit sa obtin acces la catalogul scolar. De la tata nu am primit niciodata nici o informatie despre copil venind din propria initiativa a adultului.
Multumesc pentru recomandare. Voi face o adresa catre Casa de Asigurari de sanatate.
o mama si sute de tati! Comanda minorul, stimata doamna! Dar numai cand e vba de legaturile cu parintele datorita caruia s-a nascut, dar, din varii motive...cu care nu mai locuieste zilnic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comună cu domiciliul la mine: fetița nu mai vrea să vină acasă, vrea să plece cu tatăl în anglia, ce mă sfătuiți? Crăciun Georgiana Crăciun Georgiana Bună seara,am o fetita de 13 ani,am divorțat de tatăl ei acum 4 ani,avem custodie comuna cu domiciliul la mama,fostul soț locuiește în Anglia,în ultimul ... (vezi toată discuția)
Caut disperat solutii missie missie Povestea aceasta este atat de intens emotionala incat nu ma astept ca multa lume sa o inteleaga.Este vorba despre o familie, familia mea, in care mama este ... (vezi toată discuția)
Mama si copil,abuzati Laura_23 Laura_23 sunt mama unui minor in varsta de 4 anisori,o relatie de concubinaj cu tatal acestuia timp de 7 ani,in ultiimii 3 ani tatal acestuia a inceput sa bea foarte ... (vezi toată discuția)