avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua . Am 26 ani . Sunt într-o relație cu o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua . Am 26 ani . Sunt într-o relație cu o fată de ...

Bună ziua . Am 26 ani . Sunt într-o relație cu o fată de 17 anii . Tatăl ei nu este de acord să ne mutăm împreună . Mama ei este de acord . Parintii ei sunt divorțați au custodie comună dar domiciliul stabilit este la tatăl ei . Menționez ca vrea sa ne mutăm pentru ca tatăl ei o pune la treabă și nu are timp să învețe pentru școală . Care ar fi consecințele dacă ne mutăm impreuna?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 09:58, 26 Februarie 2025
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este minora, copiii minori locuiesc la parintii lor sau la unul dintre ei.
Daca o iubiti, o lasati acolo, la tatal ei. Lasati-o sa termine scoala, sa isi gaseasca un job etc. Copiii care muncesc prea mult pot suna la numere dedicate de telefon si pot primi ajutor, ei nu se muta la iubiti. Adolescentii nu se inteleg cu parintii care detin autoritatea, este normal, asta e mersul lucrurilor. La 26 de ani ar fi trebuit sa stiti ca asa se intampla cu adolescentii care cauta sa se maturizeze prea repede. Conflictele acestea cu generatia adulta ii ajuta, ii ghideaza in procesul de maturizare, le da linii de urmat pentru cand vor lua decizii singuri, le dau valori, limite, le temporizeaza rabdarea.
Lasati-o acolo, sunteti adult, cred ca mai puteti sa stati cativa ani fara ea, nu moare nimeni. Si poate o ajutati sa inteleaga ca e mai bine pentru ea, daca o iubiti, sigur.
Când va împlini 18 ani va hotărî singură.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am și eu o întrebare soția mea în vârstă de ... Leoleo9999 Leoleo9999 Bună ziua am și eu o întrebare soția mea în vârstă de 16 ani gravida cu mine în vârstă de 25 de anii vrea sa ne mutam împreună și vrea sa plece ... (vezi toată discuția)
Relație major minor Adryan24 Adryan24 Bună... Daca am 20 de ani si prietena mea are 15 știu cam nasol da ne iubim si vrem un viitor împreună vorbim de un an si 3 luni si ar vrea sa se mute la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,as dori niste sfaturi atât psihologice cat si juridice. ... Anca 34 Anca 34 Buna ziua,as dori niste sfaturi atât psihologice cat si juridice. Aș dori să plec de acasă am 16 ani jumătate, as vrea sa merg la iubitul meu el având ... (vezi toată discuția)