avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recasatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recasatorie

Buna seara,as avea o intrebare:am divortat de curand si am cunoscut pe cineva care ar vrea sa ne casatorim.el este vaduv,din alta tara,are 3 copii si vroiam sa stiu ca eu am apartamentul meu primit mostenire de la parinti.in situatia in care o sa ii trec si lui apartamentul pe nume,vroiam sa stiu daca copiii lui din casatoria anterioara ar putea intra in parte dupa decesul lui?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:31, 28 August 2017
Buna seara,
In situatia in care dumneavoastra decedati inaintea sotului, el va mosteni, conform prevederilor art. 972 c.civ. si, ulterior, dupa decesul sau la mostenirea sa vor veni copiii lui.
Daca decedeaza el inaintea dumneavoastra copii lui nu au niciun drept de mostenire asupra acelui apartament.
Asta in situatia actuala.
daca donati sau vindeti o parte din proprietate sotului atunci, indiferent de succesiunea deceselor, copii lui vin la mostenirea cotei tatalui.
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adică de ce naiba i-ați trece și lui ap pe nume? Dacă divorțați, vreți sa i-o plătiți c-val partii lui din casa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote succesorale Manole.diana.alina@gmail.com Manole.diana.alina@gmail.com Buna seara, Unchiul meu se afla in situatia urmatoare: sotia a decedat, nu au copii, iar sotia la momentul decesului nu avea parinti in viata ci doar o ... (vezi toată discuția)
Proprietar sau coproprietar covadonga covadonga buna ziua.in anul 2000 tatal meu a cumparat o garsoniera impreuna cu bunica mea(mama tatalui meu)in acte sant amindoi trecuti,,cumparatori,,primul este tatal ... (vezi toată discuția)
Din casatorie mixta, proprietate pe numele sotiei din venituri proprii de dinaintea casatoriei, sotul actual semnand ca nu are nici un fel de pretentie nici prezenta nici viitoare pmarinoiu pmarinoiu Am fost vaduva si m-am recasatorit.Am avut un apartament numai pe numele meu inainte de a ma recasatori, pe care l-am vandut in timpul re-casatoriei. Cu banii ... (vezi toată discuția)