Buna seara! Sunt o mama divortata, m-am stabilit in Germania, am si fetita cu mine. Fetita imi este incredintata prin hotarare definitiva si irevocabila,tatal are doar drept de vizita, program pe care nu l-a respectat. Care sunt pasii de urmat? Cum anunt tatal? In scris sau telefonic. Trebuie sa anunt la scoala, la primarie? Fetita este deja aici la scoala in clasa de germana intensiva. Avem acte, tot ce este necesar. Ce fac cu pensia alimentara?
Va multumesc anticipat!
Daca aveti hotarare de incredintare ar fi bine sa vorbiti cu avocatul dvs. cum ar fi mai bine sa procedati.
Daca el va deschide proces ar putea obtine custodie comuna si v-ar putea incurca tare acest lucru.
Ar trebui sa faceti in asa fel incat sa afle daca vrea...
Buna seara,
Tatal il anuntati prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau printr-un executor judecatoresc.
Pensia stabiliti sa o depuna intr-un cont la care sa aveti accesul cu un card si o ceti scoate de oriunde din lume.
Scoala o anuntati tot prin scrisoare recomandata solicitand situatia ei scolara pana la acest moment.
Custodie comuna dupa 7 ani in care si-a vizitat copilul de 10 ori nu cred ca poate obtine. Copilul are 11 ani acum, destul de mare sa fie audiat separat. Nu are argumente! Dar o sa fie anuntati fiecare in parte printr-o scrisoare de catre avocatul meu. Multumesc mult!
De obtinut, obtine. A venit, nu a venit la program, a platit, nu a platit pensie, tatal are drepturi! "Drepturile" tatalui se numesc pompos interesul superior al copilului. Intrebarea e dvs va aflati in Germania cu copilul cu acordul tatalui? Caci daca ati plecat din Romania fara sa aveti acordul lui, cu sau fara o hotarare de incredintare, tot de rapire va poate acuza.