avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare în Germania, legea aplicabilă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare în Germania, legea aplicabilă

In momentul detasarii in germenia se poate aplica legea Milog(BGBI. I 2014 S. 1348) sau ramana legea detasarii din tara conform CM. ?
Ultima modificare: Marți, 29 August 2017
Admin, administrator
Cu cat ar trebui platite orele suplimentare lucrate pe teritoriul germaniei avand in vedere ca sunt detasat? Cum pot recupera diurna pentru ca nu este platita ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Drepturile salariale neachitate pot fi recuperate prin :
- sesizarea ITM-ului
- actiune in instanta
- mediere

Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după efectuarea acesteia.

În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.

Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.
In actul aditional cu legea milog scrie in paranteza ca este indemnizatie de detasare . Se poata da salarul minim pe ec. din germania ca indemnizatie de detasare? In urma discutie am inteles ca trebuie sa primesc salarul minim pe germania conform legi milog , plata orelor suplimentare si diurna . Dupa ce lege trebuie sa primesc si diurna ? Salariul brut in tara ar trebui modificat sa fie echivaletul in lei la minimul in din germania ? Multumesc ☺
Ultima modificare: Duminică, 3 Decembrie 2017
vasilegabriel, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa primiti separat : salarul minim pe germania conform legi milog , compensarea orelor suplimentare si diurna .

Codul Muncii
art.46
...
(4) Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Si atunci care este rolul formularului A1 ?
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2017
vasilegabriel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare personal in germania crystyna2000 crystyna2000 cazul este urmatorul: firma din Romania doreste detasarea de personal in Germania.In acest caz ma intereseaza urmatoarele: -trebuie intocmit act aditional la ... (vezi toată discuția)
Obtinere pensie in italia ContSters297674 ContSters297674 Buna ziua, Tatal meu are in prezent aproximativ 10 ani de munca in Italia iar 26 de ani lucrati in Romania din care 2 ani la categoria I de munca iar restul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie lucrator detasat suciu_diana suciu_diana Buna ziua, un lucrator din Romania detasat in Germania, pe perioada detasarii nu ar trebui sa primeasca indemnizatia de detasare aplicabila in ... (vezi toată discuția)