avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie lucrator detasat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie lucrator detasat

Buna ziua,

un lucrator din Romania detasat in Germania, pe perioada detasarii nu ar trebui sa primeasca indemnizatia de detasare aplicabila in Germania?

De unde pot afla care este valoarea acesteia si daca angajatorul din Germania trebuie sa acorde si altceva in plus, fata de aceasta?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:07, 16 Octombrie 2017
Pe durata detașării în altă țară din UE, se intra sub incidența clauzelor și a condițiilor de ocupare a forței de muncă din țara gazdă. Astfel, salariul minim pentru lucratorul detasat in Germania nu poate fi mai mic decât salariul minim pe economie din țara respectivă .

salariu minim in Germania 2017
[ link extern ] /
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@suciu_diana
Daca vorbim de detasare transnationala, atunci un lucrator roman detasat in Germania va trebui sa primeasca un salariu cel putin egal cu salariul minim din Germania. Salariul pe care il primeste poate include si o indemnizatie specifica detasarii transnationale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare vasilegabriel vasilegabriel Exista diferenta intre detasarea in tara si detasarea transfrontaliera (detasare in germania ) ? Multumesc (vezi toată discuția)
Firma de recrutare ne impune sa muncim suplimentar orelor stabilite in contract lilianaG lilianaG Suntem un grup mic detasat in Franta, agentia care ne-a trimis aici ne da de inteles ca ar trebui sa muncim peste program sa facem mai multi bani (evident din ... (vezi toată discuția)
Salariu minim ue angajat firma romania FDI FDI Buna ziua, Cum se procedeaza daca am salariati romani care lucreaza in diverse tari din UE, per proiecte de cate 5 sau sase saptamani? De ex am 4 salariati ... (vezi toată discuția)