avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contributia la asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contributia la asigurari de sanatate

Buna ziua
in cazul in care la un angajat astazi este ultima zi lucrata, de maine ii inceteaza CIM-ul
La noul loc de munca va incepe activitatea la jumatatea lunii septembrie sau de la inceputul lunii octombrie
in acest caz, cum se procedeaza cu contributia la asigruarile de sanatate?pentru perioada aceasta de pauza intre joburi , va trebui sa achite personal la casa de sanatate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:44, 30 August 2017
Bună ziua!

Pentru perioada respectivă nu va figura ca fiind asigurat. Acesta are opțiunea de a încheia un contract cu casa de asigurări de sănătate și spă plătească pentru respectiva perioadă. Dar nu există o obligativitate în acest sens.
Drepturile de asigurare încetează după 3 luni de la ultima plată a contribuției la fond, în condițiile legii .
Multumesc
Si in acest timp angajatul poate beneficia de concediu medical?
de exemplu decalajul intre ultimele joburi este de 2 saptamani , timp de 2 saptamani persoana nu a avut raporturi de munca
la angajare se cere adeverinta cu nr zile de medical de la fostul loc de munca
in cazul in care intra in medical in prima luna de la angajare, nu este necesara si justificarea pt cele 2 saptamani de pauza?medicul de familie cere adeverinta cu nr de zile de medical ,si atunci ce trebuie facut?va trebui sa declare pe propria raspundere ca nu a realizat venituri?
exista posibilitatea sa nu i se acorde medical? sau nu ii fie platit daca nu are continuitate in contributii?
Potrivit OUG nr.158/2005, pentru a se beneficia de concediu medical o persoana trebuie sa aiba un stagiu minim de cotizare de o luna realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Ultima modificare: Miercuri, 30 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare cas diana45 diana45 M-am angajat la o firma pe data de 2 noiembrie dupa o perioada in care am stat in somaj. La inceputul lunii februarie am avut concediu medical. Acum mi se cere ... (vezi toată discuția)
Contributie individuala la sanatate Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul in care la o angajata astazi este ultima zi lucrata, de maine ii inceteaza CIM-ul La noul loc de munca va incepe activitatea la jumatatea ... (vezi toată discuția)
Cas si concediul fara salariu bvr bvr Buna ziua! Am urmatoarele doua cazuri: 1. angajat aflat 3 luni in concediu fara salariu. Pe perioada celor 3 luni beneficiaza de asiguare de sanatate? II ... (vezi toată discuția)