avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Certificat de atestare fiscala
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Certificat de atestare fiscala

Va salut cu respect! In urma cu vreo 4 luni am cumparat o masina din orasul Balan, judetul Harghita. Proprietarului nu i s-a eliberat certificatul de atestare fiscala, motivul fiind unele datorii la bugetul primariei. Mi s-a promis ca rezolva intr-o luna-doua cu datoria si mi se va trimite acel act. Acum degeaba mai sun nu mi se raspunde la telefon. Indirect sunt pedepsit eu ca si cumparator de buna credinta! A trebuit sa innoiesc asigurarea pe numele proprietarului in conditii dezavantajoase. Din cate stiu nu exista lege sa se conditioneze eliberarea acelui act. Eu ma voi deplasa personal la primaria orasului Balan si daca nu voi fi inteles voi face plangere la politie. Va rog un sfat din punct de vedere legal! Ce pot face in vederea transcrierii masinii? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dorel C , utilizator 13:41, 30 August 2017
Inteleg ca nu detineti act de vanzare-cumparare incheiat la notar si nu ati intocmit declaratia fiscala la ANAF pentru schimbare proprietar in urma achizitiei masinii.
Depuneti o sesizare la politie daca nu rezolvati cu vanzatorul. Va trebui sa depuneti documente care sa va sustina punctul de vedere - ca ati cumparat. Probabil se va ajunge si in instanta.
Cel mai eficient mod de a obliga vanzatorul sa depuna documentele obligatorii incheierii formlitatilor de tranzactionare drept de proprietate vehicul,in speta dv este actiune in instanta prin care aceasta sa dispuna hotarare de obligare a vanzatorului sa depuna toate documentele necesare incheierii contractului de vanzare cumparare
Am incheiat un contract tip dar nu la notar urmand sa finalizam dupa ce vanzatorul ridica acest certificat fiscal de la primarie. A fost refuzat motivul fiind datoriile ce le are de achitat. Am mai transcris o alta masina si nu a fost nevoie sa mergem la notar cu actul de vanzare-cumparare. Intrebarea e daca functionarul de la primarie are dreptul legal sa refuze eliberarea acestui certificat. Eu vreau sa ma duc personal la primaria respectiva sa le explic situatia. Va multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Marți, 29 August 2017
Dorel C, utilizator
Incerc sa fac in asa fel sa nu se ajunga in instanta. Vreau sa stiu exact daca primaria e de vina sau proprietarul. Pe mine ma intereseaza acel certificat in rest sa se descurce cu datoriile. Sunt impiedicat sa transcriu masina. Si vreau sa stiu exact cum sa depun plangere la politie. Va multumesc pentru raspuns!
Vanzatorul masinii este cel care solicita certificatul fiscal care poate fi anexat la actul de vanzare-cumparare incheiat la notar. La primarie exista, cu siguranta o hotarare de consiliu local prin care aceste certificate fiscale se elibereaza numai dupa ce solicitantul isi achita integral taxele si impozitele locale.
Sesizand politia puteti avea surpriza sa va trimita la instanta, invocand faptul ca nu pot obliga pe cineva sa-si plateasca taxele si impozitele locale. Masina nefiind declarata pe numele dvs., politia nu cred ca se va implica. Va ramane calea, de durata, a instantei de judecata.

Alte discuții în legătură

Am și eu întrebare cu actele masinie AurelianDox AurelianDox Am luat o mașina , in perioada de pedemie , am cumpărător am făcut act vânzare cumpărare și fiscalul mi-a zis că nu are cum că nu era deschis , am ... (vezi toată discuția)
Refuz radiere rdinamix rdinamix Buna! am cumparat o masina in 2011 si vanzatorul nu vrea ( lipsa interes, nu e de gasit, etc) sa radieze masina precizez ca am toate actele masinii talon carte ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte... dacibalan dacibalan Buna ziua, Va rog sa ma indrumati (ajutati) in rezolvarea unui caz mai special de radiere a unui autoturism. Este vorba despre un autoturism marca ... (vezi toată discuția)