avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... gratuitate cfr pt. pensionari
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

gratuitate cfr pt. pensionari

Buna ziua,
Sotul meu este pensionar cu pensie anticipata partial,beneficiar al Legii 118 si incadrat in gradul II de handicap.Primeste bilete de tren gratuite doar in baza Legii 118,adica 12 calatorii=6 drumuri dus intors.Ma interesa daca nu s-ar putea cumula calatoriile la care ar avea dreptul in fiecare din cele 3 situatii?
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
drov, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:01, 4 Octombrie 2009
Nu a avut posibilitatea sa opteze.Dar daca erau 3 persoane,una cu pensie,alta cu Legea 118 si alta cu handicap gr. II calatoriile erau mai multe. Exista in lege un articol care prevede ca cele 3 nu se pot cumula?:
tudorvaleriu a scris:

elga50:
Astea sunt toate, pe un an de zile.


inteleg deci ca indiferent in ce luna se iese la pensie....se primesc cele 6 tichete de calatorie.....

tied
@drov

Intrebarea dvs. initiala a fost despre sotul dvs. care beneficiaza si de drepturi de pensie si de doua indemnizatii. Conform art. 1, alineat ultim din Legea nr. 147/2000, sotul nu poate beneficia de 18 calatorii gratuite.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Gabriela Pintea a scris:

Da, astea sunt toate, 3 calatorii "dus", 3 calatorii "intors". In total, 6 calatorii. :)

A da? M-am mai lamurit cu inca ceva de la pensionari...:) Oricum, e foarte bine asa.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu cat se reduce varsta de pensionare? petea petea La 31 ani si 8 luni de grupa a II a, cu cat se reduce varsta de pensionare exact? (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt beneficiar al indemnizatiei conform dl 118/1990. ... ietam ietam Buna ziua! Sunt beneficiar al indemnizatiei conform DL 118/1990. In acelasi timp, sunt proaspat pensionar limita de varsta sistem public de pensii. Potrivit ... (vezi toată discuția)
Tichete gratuite pensionari crocolina3 crocolina3 Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine.Am o nelamurire legata de folosirea tichetelor gratuite cfr. Mama mea are aceste tichete de culoare verde si as ... (vezi toată discuția)