avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare drept de proprietate obtinuta prin licitatie.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare drept de proprietate obtinuta prin licitatie.

Buna ziua!
Am cumparat un imobil prin licitatie (proprietarul avea credit la banca si nu a platit) si am intabulat in 2014. Dupa un an ANAF a initiat un proces impotriva licitatiei pe motivul ca avea sechestru asiguratoriu pe imobil si el nu era inclus pe lista executorului si nu a primit bani. ANAF a notat sechestrul dupa executor si OCPI nu a comunicat la executor care nu ave cunostinta de existenta sechestrului ANAF. Bani obtinuti din vanzare a acoperit doar o parte din valoarea garantiei, deci ANAF nu ar fi primit nici un leu, banca oricum avea prioritate.
ANAF a cerut redistrubuirea banilor si anularea dreptului de proprietate.
Instanta a dat castig de causa fara ca noi si banca sa fim inclusi in proces.
Executorul a facut recurs si sentinta a fost clasata si trimisa la rejudecare.
Sa rejudecat cauza si sa dat aceas sentinta, mai mult sa respins cererea de redistribuire a banilor si sa admis anularea dreptului meu de proprietate.
De la cumpararea imobilului am investit toti bani in el (am vandut un apartament, am primit mostenirea de la parinti), mai mult am un credit pe nevoi personale - bani folositi pentru renovare, si mi se anuleaza dreptul de proprietate? Ce vina am ca OCPI a gresit? De ce anuleaza dreptul de proprietate dupa 3 ani obtinut legal?

Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:50, 30 August 2017
Motivele de anulare le gasiti in hotararile instantelor,daca hotararile sunt definitive,mai puteti exercita caile extraordinare de atac:contestatia in anulare(art.503-508 NCPC) sau revizuirea(art.509-513NCPC)daca,indepliniti conditiile legale ptr.exercitarea acestor cai extraordinare de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare civila fara cale de atac andrep andrep La o hotarare civila far cale de atac, pot face cotenstantie in anulare ? sau mai exact pot face ceva pentru anularea hotararii? Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Cai de atac Narcisa30 Narcisa30 Ma judec într un dosar la curtea de apel ,sentinta a fost data și precizează definitiva și irevocabila ,spuneți mi va rog mai este vreo șansă de ... (vezi toată discuția)
Recurs carmen petrache carmen petrache Am castigat un proces cu banca pe fond,in apel a castigat pe tardivitatea apelului.....banca mai poate face RECURS???? (vezi toată discuția)