avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxa vamala + Tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxa vamala + Tva

Am gasit un telefon la un pret super pe internet (299$ - 340$ cu tot cu transport) si voiam sa intreb daca trebuie sa platesc alte taxe? Cei de la site au zis ca vor pune valoarea coletului undeva la aprox 50$. Si in cazul in care trebuie sa platesc tva, ar veni 19% din aia 50$ nu? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Baldur , utilizator 14:53, 30 August 2017
De fel cei de la Vama cer copie dupa factura de unde reiese pretul, chiar daca pe colet scrie 50$. Depinde si de cat de ingaduitor e agentul vamal.
In mod normal, pentru importuri de bunuri pentru uz propriu (un telefon, un ceas, 2 tricouri; nu 10 telefoane sau 15 ceasuri sau 20 tricouri de diverse marimi) a caror valoare nu depaseste 150 euro, nu se percepe nici taxa vamala nici TVA. Daca expeditia este prin curier, acesta va face operatia de vamuire (cca 100 lei). Daca marfa vine prin posta puteti scapa fara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe vamale prin curierat rapid NituC NituC Buna ziua , Incerc sa imi deschid un magazin online dar inainte sa incep trebuie sa ma informez cu privire la anumite aspecte . Am inteles ca daca ... (vezi toată discuția)
Tva si taxe vamale legale sau abuzive? raluca_baltatanu raluca_baltatanu Buna ziua! Numele meu este Raluca, iar in randurile de mai jos va voi prezenta o speta des intalnita, insa niciodata explicata de cineva specializat si ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale colete uk-ro pentru persoane fizice CHANEL CHANEL O persoana din UK trimite un colet cu haine - cadou -catre o persoana din Romania -e vorba de 5 piese de imbracaminte pentru uz personal -asta ca sa nu se ... (vezi toată discuția)