avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere cu restructurarea postului si daune morale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere cu restructurarea postului si daune morale

Buna ziua,
Am fost concediata cu restructurarea postului, dar de fapt au fost angajate alte 2 persoane care au primit sarcinile mele de serviciu.
Am angajat un avocat , am contestat decizia de concediere si acum procesul este in desfasurare....
In ultimele 6 luni ale perioadei in care am fost angajata, am fost amenintata, sicanata, umilita ... devenisem un angajat incomod, de care se dorea sa se scape cu orice pret....si nu stiu de ce.Dpdv profesional eram impecabila, pt ca altfel incercau sa ma califice drept incompetenta, dar nici nu au incercat, doar m-au amenintat cu acest lucru.
Din aceste motive, expuse pe scurt, in procesul pe care l-am intentat firmei am cerut si daune morale, fara a preciza cauntumul lor.
Avocatul meu nu poate/vrea sa ma ajute in gasirea unor precedente din acelasi domeniu si am inceput sa caut singura, dar nu prea am succes.
Ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: ioana.boriceanu , utilizator 13:49, 2 Octombrie 2009
Obligarea angajatorului la daune morale este regelementata expres prin Legea 237/2007 privind modificarea alin (1) al art. 269 din Codul muncii.

Textul articolului a fost modificat adaugandu-se dupa "prejudiciul materia" cuvintele "sau moral".

Prin Legea 237/2007 se pune capat tuturor disputelor doctrinare datorita reglementarii exprese a raspunderii angajatorului si pentru prejudiciile morale produse salariatilor.

dvs o sa trebuiasca sa specificati valoarea daunelor pe care le cereti.
Din pacate nu se dau aceste daune morale in dreptul muncii, desi exista temei legal(269 alin1 din CM).Va spun din proprie experienta, am castigat un proces cu angajatorul doar reintegrarea am obtinut-o si drepturile banesti de la concediere pana la reintegrarea efectiva, acum ma pregatesc sa-i deschid un nou proces deoarece acum ma concediat disciplinar(prima data am fost concediat cu art.65.alin 1).Si eu ca si multi altii m-am bazat pe art.269 alin 1 din CM iar acum imi pare rau cam facut-o deoarece nu se tine seama de probele aduse, iar acum trebuie sa merg mai departe.Daca aveti alte oportunitati in munca nu le ratati, nu o sa faceti nimic cu procesul, e posibil sa pierdeti si somajul asa cum am patit eu.Daca doriti sa aflati cazul meu sa faceti comparatie puteti sa ma contactati.
Multa bafta.
Da, stiu ca trebuie sa specific cuantumul daunelor morale, dar asta e si marea mea problema... nu stiu exact ce suma sa cer. Din acest motiv caut un precedent....
Precedent in care s-au acordat daunele morale.
Ma poate ajuta cineva in acest sens?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale luminita savu luminita savu Buna ziua! In cazul in care se constata nelegalitatea si netemeinicia unei decizii de concediere prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, se ... (vezi toată discuția)
Daune morale din culpa angajatorului Nina1 Nina1 Va rog ajutati-ma cu o formulare pentru solicitare daune morale din vina angajatorului in ceea ce priveste modificarea salariului si programului de lucru si ... (vezi toată discuția)
Daune morale in conflictele de munca ContSters250888 ContSters250888 Se pot obtine daune morale in cazul in care angajatorul il concediaza nelegal pe salariat in conditiile in care prin decizia XL/2007 a inaltei curti de ... (vezi toată discuția)