avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Termenul pentru contestarea actului de demitere?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Termenul pentru contestarea actului de demitere?

Care este termenul de contestare care trebuie mentionat pe decizia de demitere a functionarului public demis pentru abateri disciplinare , la propunerea comisiei de disciplina ? 30 de zile ? In legea functionarului public nu este specificat .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:12, 2 Octombrie 2009
puteti face contestatie in termen de 30 zile de la data primirii deciziei de desfacere a contractului individual de munca.
Decizia de destituire din functia publica este act administrativ si poate fi contestata in termenele prevazute la art. 11 din Legea nr. 554/2004, cu respectarea prevederilor art. 7 din acelasi act normativ.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

:offtopic:

@catalin ciobanu

Functionarul public nu are raporturi de munca ci de serviciu si este numit in functie prin act administrativ, nu incheie un contract individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea raporturilor de munca a functionarilor publici popvas144 popvas144 se poate destitui din functia publica, un functionar pe baza unei simpe testari? suntem mai multi in aceasta situatie ,primarul este pnelist iar la alegerile ... (vezi toată discuția)
Demitere secretar primarie rataxen rataxen Buna seara am si eu o intrebare care este procedura de demitere a unui secretar de primarie (vezi toată discuția)
Disponibilizare maria8574 maria8574 Buna ziua! Sunt functionar public si am fost disponibilizata anul trecut in luna decembrie 2009 pe motiv ca nu am copii in intretinere si nu sunt unic ... (vezi toată discuția)