avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

luni, 21 august, ma deplasam pe un drum cu prioritae si trebuia sa virez la stanga. In acest sens am semnalizat intentia de a vira de la aproximativ 60 m, reducand vitaeza pana ala aproximativ 15-20 km/ ora. Strada pe care urma sa intru era perpendiculara cu soseaua pe care circulam si curba pe care urma sa o iau era intr-un unghi de 90 grade. Am privit in oglinda retrovizoare, inainte de a vira la stanga, si am observat un autoturism care nu semnaliza depasirea. In momentul in care am virat autoturismul a intrat in depasire cu viteza mare lovindu-ma in portiera fata partea stanga. Autoturismul care m-a lovit a intrat in sant avariindu-se, iar conducatoarea a suferit contuzii usoare. La fata locului a venit politia, salvarea si I.S.U. Prin urmare s-a intocmit dosar penal pentru a se stabili vinovatul. la locul accidentului au fost martori care au vazut ca eu am semnalizat, am redus viteza si m-am asigurat.
Cine etste vinovat?
Cel mai recent răspuns: Duma Elena , utilizator 09:54, 31 August 2017
Aveti asigurare,în caz ca sunteți vinovata va plăti asiguratorul.
Corect, dar daca imi ia permisul o sa fie cam greu.
Duma Elena a scris:

Corect, dar daca imi ia permisul o sa fie cam greu.

Nu o sa vi se ia permisul.
OUG 195/2002 Articolul 108 alin(1) Savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe langa sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza:
b) 3 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:
3. nerespectarea regulilor privind manevra de intoarcere, mersul inapoi, schimbarea benzii de circulatie sau a directiei de mers, daca prin aceasta s-a produs un accident din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - cine este vinovat? cicidaniela cicidaniela buna ziua as dori sa stiu daca sunt vinovat sau nu si cum pot sa demonstrez ca nu sunt vinovat multumesc, fapt : ma aflam pe DN1, sosea cu o banda pe ... (vezi toată discuția)
Sunt vinovat? cum se face contestatia p.v. (accident auto)? Ionescu N. Nicolae Ionescu N. Nicolae Nu am fost amendat si nu mi-a fost suspendat permisul (am primit 3pct penalizare conform art.108/1/B, OUG 195/2002) dar voi plati prin asigurare daunele ... (vezi toată discuția)
Viraj stanga versus depasire coloana pe linie continua. cine este vinovat? r_a_henegar r_a_henegar Va supun spre dezbatere si consiliere urmatoarea speta: Drum national. Zona de actiune a indicatorului \"Depasirea interzisa\". Linie continua (intrerupta ... (vezi toată discuția)