avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doresc sa ma ajutati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doresc sa ma ajutati

Sotia este angajata profesor pe perioada determinata de 1 an la liceul teoretic Ioan Petrus, Otopeni Ilfov, pe data de 31 august 2017 se incheie contractul de munca iar sotia nu a beneficiat de concediu de odihna deoarece in acea perioada a intrat in concediu postnatal, de la 1 septembrie 2017 a primit post la un liceu in Branesti pentru a putea efectua concediul de lauzie si apoi sa intre in concediu prenatal. Doresc sa stiu daca poate primii banii pe concediul de odihna neefectuat de la liceul din Otopeni deoarece doamna secretara de acolo i-a spus ca nu i se da nici un ban pentru ca a fost alegerea sotiei sa intre in postnatal si trebuia sa isi ia prima data concediul de odihna, ceea ce nu mi se pare normal.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 31 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!

Concediul de odihnă neefectuat se compensează în bani la încetarea contractului individual de muncă. Incapacitatea temporară de muncă (concediul medical) se ia în calcul când se stabilește numărul de zile de concediu la care are dreptul un angajat. Perioada de concediu de creștere și îngrijire copil nu se ia în calcul.

Dar toate zilele de concediu la care are dreptul trebuie să îi fie compensate în bani.
Compensarea opereaza numai in cazul incetarii c.i.m., nu si in cazul suspendarii acestuia.
Ultima modificare: Joi, 31 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Păi astăzi încetează contractul pe perioadă determinată de la actualul angajator. Nu trebuie compensate zilele în acest caz?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In speta, trebuie sa i se compenseze in bani concediul de odihna neefectuat de la liceul din Otopeni .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna platit lauraoradea lauraoradea buna ziua va rog sa ma ajutati intr-o problema. sunt angajata ca si functionar public pe perioada determinata pana la sfarsitul anului 2013. la mijlocul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca am zile de concediu de odihna neluate din 2017, ... Alexandra199215 Alexandra199215 Buna ziua! Daca am zile de concediu de odihna neluate din 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023…. Si anul acesta inchei activitatea la actualul loc de ... (vezi toată discuția)
Compensare concediu neefectuat doram doram - Concediul de odihna neefectuat pana la data intrarii in concediu pentru crestere si ingrijire copil pana la 2 ani se compenseaza in bani?? Care este forma ... (vezi toată discuția)