avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Carpatica in continuare nu ma despagubeste
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Carpatica in continuare nu ma despagubeste

Revin cu date noi despre problema mea cu Carpatica.
Dupa ce le-am trimis o notificare prin care i-am rugat sa revizuiasca dosarul de dauna acestia refuza in continuare sa-mi plateasca dauna.
Ce sa fac eu cu aceasta firma?Ce sa fac eu cu angajatii aceaia care te trateaza ca pe un nimic?
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 01:42, 5 Octombrie 2009
Solicitati o copie dupa expertiza efectuata.
Ati sesizat CSA?
Pe baza unui refuz scris pe care il primiti, solicitati o intalnire de conciliere, la care prezentati-le o cerere de chemare in judecata.Apelati la un ajutor calificat!
Primul raspuns scris a fost :Conform expertizei tehnice nu sunteti despagubit.Doar acesta a fost raspunsul lor.Am trimis o notificare trimisa prin posta cu confirmare si am cerut sa revizuiasca dosarul.Raspunsul telefonic a fost la fel,negativ.CSA am sesizat.
Din cate am citit eu legea ii obliga sa-mi justifice neplata daunei dar ei in continuare refuza.
pe cale amiabila se pare ca ati epuizat toate caile. Daca ati indeplinit procedura prevazuta de art.720 cod pr. civila, cu respectarea termenelor prevazute acolo ( invitatia la conciliere), puteti sa depuneti actiunea in instanta, unde, functie de dovezile existente, instanta va admite actiunea, obligand asiguratorul sa plateasca dauna, cheltuielile efectuate de dvs. cu taxa de timbru, expertiza, dobanda legala la suma pe care nu v-a platit-o in timp util.
nininini a scris:

Primul raspuns scris a fost :Conform expertizei tehnice nu sunteti despagubit.Doar acesta a fost raspunsul lor.Am trimis o notificare trimisa prin posta cu confirmare si am cerut sa revizuiasca dosarul.Raspunsul telefonic a fost la fel,negativ.CSA am sesizat.
Din cate am citit eu legea ii obliga sa-mi justifice neplata daunei dar ei in continuare refuza.

Concilierea????Notificarea nu reprezinta o conciliere.La conciliere , in p.v. ce se intocmeste, trebuie sa motiveze conform normelor,raspunsul laconic pe care l-ati primit, precum si la alte intrebari puse de dv..In instanta aveti nevoie de acest document, pentru a proba pozitia culpabila adoptata de asigurator.

indicati un link pentru art.720 cod pr. civila.

Sa inteleg ca acea notificare pe care am trimis-o la Carpatica nu reprezinta concilierea.Va trebui sa ma intalnesc fata in fata cu ei si sa se intocmeasca un proces verbal si apoi sa-i trimit in judecata(daca nu rezolvam problema).

Alte discuții în legătură

Carpatica nu imi plateste dauna produsa de asiguratul lor nininini nininini Am avut un accident ,la o coloana de masini m-am oprit iar in din spate am fost lovit de un Opel apoi fiind proiectat mai departe in alta masina.Am fost la ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca Claudia_85 Claudia_85 Buna ziua,In data de 10.01.2010 am avut un accident,din vina altui sofer,,iar acum dupa ce am asteptat 3 luni de zile,am primit instiintare ca societatea nu ... (vezi toată discuția)
Am un proces cu carpatica asg buniculmiti buniculmiti In urma unui accident de circulatie cu un asigurat carpatica i-am dat in judecata in luna noiembrie 2009.La primele doua termene au gasit alte motive si au ... (vezi toată discuția)