avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... am un proces cu carpatica asg
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

am un proces cu carpatica asg

In urma unui accident de circulatie cu un asigurat carpatica i-am dat in judecata in luna noiembrie 2009.La primele doua termene au gasit alte motive si au aminat.Acum la al treilea termen au venit cu o intimpinare precum ca eu persoana fizica fiind nu i-am chemat la conciliere prealabila conform art 720 indice 1 din codul de pr. civila.Tin minte ca citind pe forum parca am retinut ca aceasta conciliere nu este valabila si in cazul persoanelor fizice.Ei spun ca din cauza ca nu am facut acesta concilere actiunea in justitie este tardiva.Oare au dreptate.Daca nu atuci ce act normativ nu le da dreptate Multumesc pentru raspunsuri. Cei de la carpatica sunt niste............
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 19:55, 24 Februarie 2010
Concilierea, in opinia mea, ar fi necesara in procesele comerciale.
Insa exista si alte opinii.
Depinde cum va aprecia instanta.
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Litigiile nascute intre un asigurator si un asigurat sau un tert pagubit sint totdeauna de natura comerciala asa cum prevede Codul Comercial, caz in care orice cerere evaluabila in bani va fi inaintata judecatii daca s-a parcurs procedura prev. de art. 720.1 c.pr.civ.

I L O
Da aveti dreptate ca vinzarea de asigurare rca este o fapta de comert conform codului comercial dar conform aceluiasi cod comerciant este numai asiguratorul.Eu nu am nimic cu asiguratorul ca comerciant .Eu vreau sami recuperez o paguba suferita din vina cuiva.Cred ca relatia comeciala cu asiguratorul o are cel care ma accidentat.Ce parere aveti
Activitatea de asigurare cuprinde si lichidarea dosarelor de dauna asa cum prevede L 32/2002, ori prin actiunea indreptata impotriva asiguratorului se urmareste chiar lichidarea unui dosar de dauna.
Mai mult decit atat, faptele civile dobindesc carecter comercial datorita strinsei legaturi cu faptele de comert deoarece si in cazul dvs. raspunderea asiguratorului este atrasa in baza contractului de asigurare astfel ca in temeiul principiului accesorialitatii dreptul material civil poate fi fructificat intr-un litigiu comercial.

I L O
Atata timp cat au fost incalcate conditiile din polita de asigurare aveti tot dreptul sa-i actionati in instanta pe asguratori, orice dorinta a lor nu face decat sa tergiverseze plata despagubirii.Lasati instanta sa se pronunte si veti vedea ca vi se va da dreptate.Nu sunt insa la fel de convins ca se vor grabi sa va dea si banii.Va urez succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am suferit un accident auto buniculmiti buniculmiti Intrebarea mea este urmatoarea: Masina mea a fost accidentata de un asigurat al unei firme.El mia dat RCA sa repar masina.Persoana mea este cu societatea ... (vezi toată discuția)
Recuperare paguba irbo irbo buna ziua. zilele trecute am fost loviti de o masina apartinand unei societati comerciale. societatea are rca la carpatica. astazi am fost la carpatica pentru ... (vezi toată discuția)
Deschidere proces anitaovidiu anitaovidiu Buna ziua. Pentru a deschide un proces impotriva societatii de asigurari Carpatica, obligatia de a face, ce am de facut? Multumesc (vezi toată discuția)