avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Deschidere proces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Deschidere proces

Buna ziua.
Pentru a deschide un proces impotriva societatii de asigurari Carpatica, obligatia de a face, ce am de facut?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 20:13, 4 Ianuarie 2011
inainte de proces va trebui sa indepliniti o procedura prealabila prevazuta de art.720/1 C. pr. civila.
Adica?
Contractele de asigurare nu sunt asimilate contractelor comerciale, asa ca procedura prealabila de care vorbeste art. 720^1 Cod. proc. civ. nu este aplicabila.
Pentru a deschide o actiune in instanta, formulati cererea si o motivati in drept si-n fapt, apoi o depuneti la instanta.
Ar fi bine sa luati legatura cu un avocat, nu este chiar simplu sa te bati singur cu firmele de asigurari.
Va multumesc pentru sfat
Codul comercial stabileste ca asigurarile terestre,chiar mutuale,in contra daunelor si asupra vietii reprezinta fapte de comert.
Au calitatea de comercianti cei care fac fapte de comert,avand comertul ca o profesiune obisnuita si societatile comerciale.
Daca un act este comercial numai pentru una din parti,toti contractantii sunt supusi,cat priveste acest act,legii comerciale.
In consecinta,litigiul are natura comerciala si este obligatorie indeplinirea procedurii prealabile prevazuta de art.720' C.pr.civ.
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
floare _de_ colt, utilizator

Alte discuții în legătură

Am suferit un accident auto buniculmiti buniculmiti Intrebarea mea este urmatoarea: Masina mea a fost accidentata de un asigurat al unei firme.El mia dat RCA sa repar masina.Persoana mea este cu societatea ... (vezi toată discuția)
Am un proces cu carpatica asg buniculmiti buniculmiti In urma unui accident de circulatie cu un asigurat carpatica i-am dat in judecata in luna noiembrie 2009.La primele doua termene au gasit alte motive si au ... (vezi toată discuția)
Cu cine ma judec? didutzu didutzu Speta este urmatoarea: A (angajat la firma X) accidenteaza pe V. Firma X in calitate de proprietar al masinii are asigurare la o firma oarecare. In urma ... (vezi toată discuția)