avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ce trebuie sa faca tata daca are diferenta de prenume ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ce trebuie sa faca tata daca are diferenta de prenume intre bi si certificatul de nastere?

La 84 de ani tata a pierdut certificatul de nastere.Fiiindu-i necesar la deces a facut cerere la primaria comunei unde domiciliaza sa i se elibereze alt certificat de nastere din lucalitatea unde sa nascut.Exista o diferenta de prenume de la Constantin la Costin pe certificatul de nastere.Probabil cand i sa facut buletinul prima data sa gresit la prenume.Ce trebuie sa faca?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:02, 31 August 2017
Sa indrepte greseala, in sensul ca fie merge pe rectificare> adica solicita rectificarea certif. de casatorie, apoi un nou act de identitate, fie solicita o schimbare de prenume pe cale administrativa, tinand cont de faptul ca o viata intreaga a fost cunoscut ca fiind Constantin. Daca se merge pe rectificare va trebui ca si dvs. in calitate de copil sa solicitati ulterior rectificarea actelor dvs. de stare civila( nastere si casatorie), pentru ca ulterior sa dovediti ca sunteti copilul lui Costin si nu a lui Constantin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala in prenumele din buletin Emanu3l Emanu3l Buna, zilele trecute am fost cu fiica mea la ambasada pentru a-i face certificat de nastere romanesc ea fiind nascuta in Danemarca. Problema este ca prenumele ... (vezi toată discuția)
Carte identitate copil cu numele mamei gresit in certificatul de nastere ingagaby ingagaby am un copil nascut dupa divortul de tatal lui iar fostul sot l-a trecut pe numele lui in certificatul de nastere iar pe mine,ca mama m-a trecut tot cu numele ... (vezi toată discuția)
Greseli facute in buletinul de identitate mihaicatalin91 mihaicatalin91 Cum fac sa remediez urmatoarea problema: cand mi-au facut certificatul de nastere mi-au gresit o litera din numele meu si bineinteles cand am scos buletinul ... (vezi toată discuția)