avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Greseala in prenumele din buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Greseala in prenumele din buletin

Buna, zilele trecute am fost cu fiica mea la ambasada pentru a-i face certificat de nastere romanesc ea fiind nascuta in Danemarca. Problema este ca prenumele meu din certificatul meu de nastere Emanuiel, nu coincide cu cel din buletin Emanùel. In certificatul fiicei mele este scris prenumele gresit din buletin Emanuel, doamna de la ambasada spunandu-mi ca ea trebuie sa scrie prenumele din buletin. Mentionez ca in certificatul de casatorie este scris prenumele din certificat Emanuìel.Ce ar trebui sa fac?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:18, 30 Octombrie 2017
Buna seara
Solicitati modificarea numelui din c.I. avand in vedere eroarea materiala strecurata.
Si nu ati sesizat pana acum ca aveti buletinul gresit? Solicitati eliberarea unui alt buletin, dupa care pe baza acestuia si a certif. dvs. de nastere si a celui de casatorie, solicitati aut. din Danemarca sa va rectifice prenumele dvs. din actul si certif. de nastere al copilului dvs. si doar mai apoi solicitati inscrierea/transctierea certificatului de nastere al fiicei dvs. la aut. romane. Nu mergeti in continuare cu greseala ca va incurcati mai mult. D-na de la ambasada are dreptate, trebuie sa scrie ce aveti in actul de identitate si ce scrie in certificatul fiicei. Rabdare, ca o sa le rezolvati.
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2017
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in anglia teodordunca teodordunca Buna ziua , Ma numesc Teodor si locuiesc in Londra.Impreuna cu sotia mea suntem cetateni romani cu domiciliul in Romania .In decembrie 2015 ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Certificat de căsătorie de tip nou al unei persoane decedate în spania. există rezolvare pentru această cerință a autorităților spaniole? Mariana Adriana Moraru Mariana Adriana Moraru Buna seara, Am o problema la care Consulatul General din Sevilla i-mi da un raspuns iar Prefectura mun. Bucuresti altul! Anul trecut in noiembrie mama mea a ... (vezi toată discuția)
Schimbare act identitate in germania Tataroiu Mihai Tataroiu Mihai Pot schimba buletinul in germania si ce acte im-i. trebuie (vezi toată discuția)