Buna, zilele trecute am fost cu fiica mea la ambasada pentru a-i face certificat de nastere romanesc ea fiind nascuta in Danemarca. Problema este ca prenumele meu din certificatul meu de nastere Emanuiel, nu coincide cu cel din buletin Emanùel. In certificatul fiicei mele este scris prenumele gresit din buletin Emanuel, doamna de la ambasada spunandu-mi ca ea trebuie sa scrie prenumele din buletin. Mentionez ca in certificatul de casatorie este scris prenumele din certificat Emanuìel.Ce ar trebui sa fac?Multumesc.
Si nu ati sesizat pana acum ca aveti buletinul gresit? Solicitati eliberarea unui alt buletin, dupa care pe baza acestuia si a certif. dvs. de nastere si a celui de casatorie, solicitati aut. din Danemarca sa va rectifice prenumele dvs. din actul si certif. de nastere al copilului dvs. si doar mai apoi solicitati inscrierea/transctierea certificatului de nastere al fiicei dvs. la aut. romane. Nu mergeti in continuare cu greseala ca va incurcati mai mult. D-na de la ambasada are dreptate, trebuie sa scrie ce aveti in actul de identitate si ce scrie in certificatul fiicei. Rabdare, ca o sa le rezolvati.