avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata formare profesionala

Buna ziua.
Am luat concursul la o institutie de stat si ma intereseaza daca pot sa imi iau concediu de la vechiul loc de munca, sa vad cum ma acomodez la noul job. Nu as vrea sa pierd vechiul loc de munca daca angajatorul noului job nu acorda ce este prevazut in precontract. Multumesc frumos~
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
val74, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:13, 4 Septembrie 2017
Puteti sa faceti o solicitare sa vi se acorde concediu fara plata pe o anumita perioada aleasa de dumneavoastra si agreata de vechiul angajator. Daca este aprobata vi se va suspenda contractul de munca pe acea perioada.In acea perioada va puteti angaja la noul loc de munca si sa vedeti cum va descurcati
Despre ce concediu este vorba ?

Cererea de concediu fără plată pentru formare profesională trebuie să fie înaintată angajatorului cu cel puţin o lună înainte de efectuarea acestuia şi trebuie să precizeze data de începere a stagiului de formare profesională, domeniul şi durata acestuia, precum şi denumirea instituţiei de formare profesională.
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cornel Vasile a scris:

Despre ce concediu este vorba ?

Cererea de concediu fără plată pentru formare profesională trebuie să fie înaintată angajatorului cu cel puţin o lună înainte de efectuarea acestuia şi trebuie să precizeze data de începere a stagiului de formare profesională, domeniul şi durata acestuia, precum şi denumirea instituţiei de formare profesională.

si concediu fara plata pentru probleme personale cu cat timp inainte se anunta?
Termenul poate fi stabilit prin reg.intern sau printr-o procedura operationala la nivel de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare concurs in concediu de crestere a copilului mira-j mira-j In situatia in care contractul de munca este suspendat fiind in CCC , pot participa la un concurs pentru alt post intr-o institutie publica? Daca da, cum ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salariu jax jax Daca imi iau pe o perioada de 30 zile concediu fara salariu...si imi gasesc in aceasta perioada un job mai bun cum fac sa lucrez la noul job...si sa am ... (vezi toată discuția)
Lntrerupere contract de munca rasada rasada Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la intrebarea: Se poate sa-mi iau concediu fara plata pentru un an de zile si intre timp, eu sa ma angajez la o alta ... (vezi toată discuția)