avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vanzare apartament TATA catre FIU si NORA
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vanzare apartament TATA catre FIU si NORA

Buna ziua,
am o nalamurire; Tatal meu doreste sa imi vanda apartamentul lui cu 25000 euro (in contract este trecut necasatorit la data cumpararii iar mama este decedata inante ca el sa il cumpere) .

Eu si sotia mea dorim sa fim trecuti in contract AMANDOI cu numele noastre (fara doar si poate) . Apartamentul este stabilit de notar la suma de 69990 euro.
Conform legii nr. 372/2007 din 28 dec 2007 eu fiind ruda de gradul1 si sotia afina de gradul 1, se poate ca taxele sa fie platite in functie de suma stabilita de noi ??
Din cate am inteles de la notar suma trebuie sa fie declarata foarte apropiata de cea stabilita de expertiza notariala, adica cea de 69990 euro. Adevarat?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 16:59, 1 Septembrie 2017
Notarii au o grila cu valoarea minima a imobilelor in functie de suprafata si zona de amplasament, daca in grila scrie 69999 nu va poate taxa pt mai putin. Pt Bucuresti si judetele limitrofe gasiti aici: [ link extern ]
emil6702 a scris:

Notarii au o grila cu valoarea minima a imobilelor in functie de suprafata si zona de amplasament, daca in grila scrie 69999 nu va poate taxa pt mai putin. Pt Bucuresti si judetele limitrofe gasiti aici: [ link extern ]

deci nu ma pot folosi de legea nr. 372/2007 din 28 dec 2007 :( ..eu inteleg din lege ca fac exceptie de la acea grila :)

Multumesc de raspuns
Legea nr. 372/2007 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 110/2006 pentru modificarea și completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
În vigoare de la 31 decembrie 2007 până la 31 decembrie 2015, fiind abrogat prin Codul Fiscal 2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit tranzactie imobiliara intre rude ion aurel ion aurel Doresc sa fac un schimb de terenuri alaturate, situate in intravilan, pretul de piata in zona este de maxim 20 euro pe m.p. iar pretul din grila folosita de ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament, taxe notariale ADINABODESCU ADINABODESCU As vrea sa imi vind apartamentul in care stau.Are 3 camere cf 1 la et.10/10.In grila notarilor am vazut ca pretul este undeva in jur de 38000 euro.Daca eu ... (vezi toată discuția)
Vînzare imobil! buna ziua va rog ,cine poate sa- mi răspundă: am vindut o locuință,am ... marcelutza marcelutza Buna ziua va rog ,cine poate sa- mi răspundă: am vindut o locuință,am declarat prețul real ,care era mai mic decit cel din grila notariala,dar notarul mi- ... (vezi toată discuția)