avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită - aflare sold recuperat
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită - aflare sold recuperat

Buna ziua, in Ianuarie 2014 a inceput executarea silită împotriva soțului meu pentru niste despăgubiri materiale si morale ca urmare a unui accident de circulație, la care sotul nu a fost prezent la momentul producerii acestuia ( el a depozitat niste agregate minerale pe marginea pârtii carosabile, pe un drum aflat in proces de reabilitare) Soțul meu in solidar cu societatea la care lucra in acea perioada a fost obligat la plata unor despăgubiri in valoare de 50.000 lei, la care se mai Adaugă cheltuielile de executare in valoare de aproximativ 15.000 lei!
De la soț au recuperat pana in acest moment aproximativ 2000 lei, soțul nu lucrează din motive medicale( ca urmare a acestei probleme i s-a declanșat o ciroza hepatica), iar de la societate aflasem ca s-a recuperat aproximativ 1000 lei in anul 2014.
De atunci nu mai știm nimic, din verificări pe site publice am vazut ca societatea si-a schimbat sediul intr-un alt județ, mergea foarte bine din pdv financiar, pana când administratorul s-a decis sa o falimenteze, in sept 2015 a declanșat procedura insolventei, iar in Iunie 2017 societatea este radiată!
Întrebarea mea este cum pot afla daca despăgubirile au fost recuperate de la societate, cat anume mai este de plata sau daca soldul s-a stins ?
Soțul meu a executat un ordin de serviciu si acum plătește pentru asta!
Putem cumva afla acest lucru?
Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
Elena Corina 80, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Art. 1383 Cod Civil, între cei care răspund solidar, sarcina reparaţiei se împarte proporţional în măsura în care fiecare a participat la cauzarea prejudiciului ori potrivit cu intenţia sau cu gravitatea culpei fiecăruia, dacă această participare nu poate fi stabilită. În cazul în care nici astfel nu se poate împărţi sarcina reparaţiei, fiecare va contribui în mod egal la repararea prejudiciului.
Vedeți ce se dispune prin sentința ce constituie titlu executoriu, ar trebui să o dețineți și v-a fost comunicată și de executorul judecătoresc. Puteți lua legătura și cu executorul judecătoresc, în ultimă instanță.
Din ceea ce mi-ați scris Dvs deduc ca soțul meu ar trebui sa plătească 32500 lei, iar diferența ar trebui recuperată de la societate?
Dar ce se întâmpla in situația in care de la firma nu s-a recuperat aceasta jumătate si acum aceasta firma nu mai exista ca a fost radiată?
De unde pot afla daca s-a recuperat suma de la societate?
Când se va recupera aceasta jumătate de la soțul meu cum pot rezolva cu executorul ca partea lui a fost recuperata si sa se încheie executarea silită ?
O alta întrebare, se poate sa fie inclus in cheltuielile de judecată si onorariul avocatului pârtii vătămate, este legal ?

Multumesc mult !
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
Elena Corina 80, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, un copil minor impreuna cu alti colegi au lipsit de ... annesis annesis Buna ziua, Un copil minor impreuna cu alti colegi au lipsit de libertate un coleg, si l-au amenetiat pentru a recupera o suma de bani. Nu s-a ajuns la nimic ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni executare lucrare in mod gresit gica_ungureanu gica_ungureanu Se încalcă vreo lege în cazul în care ești plătit și execuți o lucrare greșită? Există sancțiuni? Nu mă refer la medici. Ei au parcă o lege a ... (vezi toată discuția)
Procesele unei societati radiate rrocambole rrocambole O societate comerciala aflata in faliment are un proces penal in care societatea este parte vatamata si parte civila. Lichidatorul, in temeiul art.174 din ... (vezi toată discuția)